prijava_e
Novica

Gal Emeršič Potočnik in Pia Marija Rebec državna prvaka v kategoriji do 16 let


bm


V Mariboru se je končalo državno prvenstvo ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Naslova državnih prvakov sta osvojila Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb) in Pia Marija Rebec (TC-Lj).

Spremljali smo zelo kvalitetne teniške obračune, ki so postregli z nekaj tesnimi izidi, na koncu pa z zasluženima zmagala novih državnih prvakov.

Pri fantih sta se za naslov borila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom) in četrti nosilec Gal Emeršič Potočnik. Oba sta do finala prišla dokaj gladko, saj nista izgubila nobenega niza. V izenačenem finalnem obračunu je bil boljši Emeršič Potočnik, ki je slavil s 4-6 6-4 6-3. Za Gala je to četrti naslov državnega prvaka v karieri, poleg poletnega je tudi letošnji zimski državni prvak v kategoriji do 16 let, zimski in poletni državni prvak pa je bil tudi v kategoriji do 14 let. Aljaž ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojil na zimskem DP do 16 let v lanski sezoni.

V konkurenci dvojic sta naslov osvojila Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala Jerana in Aljaža Kirbiša (Radom).

Pri dekletih je naslov državne prvakinje domačinom odnesla Ljubljančanka Pia Marija Rebec, druga nosilka državnega prvenstva. V finalu je s 6-3 6-3 premagala trenutno vodilo igralko na lestvici TS do 16 let Petjo Drame (ŽtkMb). Obe finalistki sta do finala prišli brez večjih prask, saj nasprotnicam nista oddali nobenega niza. Za Pio Marijo je to drugi naslov državne prvakinje v karieri, prvega je osvojila v kategoriji do 14 let. Petja ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojila v tej starostni kategoriji na zimskem državnem prvenstvu januarja letos.

Pia Marija domov odhaja z dvojno krono, tako kot pri fantih Emeršič Potočnik. S soigralko Brino Šulin (Radom) sta namreč osvojili naslov državnih prvakinj med dvojicami. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali Petjo Drame in Anniko Planinšek (ŽtkMb).

Zmagovalca sta s strani TS prejela po 1000 € nagrade za pokrivanje stroškov potovanj, priznanja pa sta podelila častni predsednik TS Marko Umberger in predsednik domačega teniškega kluba Drago Završnik.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.