Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na članskem DP v Mariboru znani polfinalisti in polfinalistke


bm, 25.6.2019

Organizatorji letošnjega članskega državnega prvenstva, ki poteka v organizaciji TK Branik med 24. in 27. junijem so pred začetkom prvenstva sporočili, da so najavljeni nagradni sklad iz 1500 € povišali na 3000 €.

Pri članih je prijavljenih 39 igralcev, mesto prvega nosilca zaseda 6. igralec lestvice TS Matic Špec. Pri članicah je prijavljenih 28 igralk. Najvišje uvrščena na lestvici TS je z 13. mestom Moni Potrč, ki je tako tudi prva nosilka turnirja.

Fantje so v nedeljo odigrali kvalifikacije, v ponedeljek pa so začeli s tekmami glavnega turnirja. Prvi krog ni prinesel presenetljivih izidov, tako da so v igri ostali vsi nosilci, pa tudi drugi kandidati za visoke uvrstitve.

Prvi krog so odigrale tudi članice, kjer pa se je poslovila ena nosilka. Aleo Bubek, četrto postavljeno igralko, je s 6-1 6-7(5) in 7-5 izločila Maja Makorič.

V nadaljevanju turnirja smo videli poraze treh nosilcev, v četrtfinale pa so napredovali Matic Špec, Jan Kupčič, Matic Dimic, Tin Krstulovič, Žiga Drobnič, Nick Cmager, Miha Velički in Gašper Bezjak. V prvem četrtfinalnem obračunu je Špec s 6-3 6-3 izločil Jana Kupčiča in se kot prvi uvrstil v polfinale. Pridružili so se mu Matic Dimic, ki je s 6-7(3) 6-3 7-6(5) premagal Tina Krstuloviča, Nick Cmager je bil s 7-5 6-1 boljši od Žige Drobniča, Miha Velički pa je s 6-4 6-3 izločil Gašperja Bezjaka.

Pri dekletih so že znane polfinalistke. To so edina preostala postavljena igralka, 6. nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr), kateri je četrtfinalno tekmo predala 1. nosilka Moni Potrč, Nika Kozar (Tr-Kr), ki je s 6-4 6-1 izločila Zalo Ule (LukaKp), Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), ki je bila z 2-6 6-4 6-2 boljša od Annike Planinšek (ŽtkMb) ter Maja Makorič (Ptuj), ki je s 6-3 7-5 premagala še eno Ptujčanko Taro Gorinšek.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo