Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Slovenski obračun v Bolu dobila Kaja Juvan, v drugi krog zanesljivo tudi Tamara Zidanšek; poraz Blaža Role v Poznanu


bm, 5.6.2019

V Bolu na Braču je na turnirju WTA Challenger z nagradnim skladom 125.000 $ danes potekal slovenski obračun v tekmi prvega kroga med Kajo Juvan in Dalilo Jakupović. Srečanje je po vsega 41 minutah igre s 6-2 6-0 dobila mlajša Juvanova. Jakupovićevi je kar šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, Jakupovićeva pa je porazno servirala saj je na svoj servis osvojila vsega 12 točk.

V prvem krogu je bila uspešna tudi branilka naslova in prva nosilka turnirja Tamara Zidanšek. S 7-5 6-2 je po uri in tričert igre premagala 100. igralko elstvice WTA, 33-letno Luksemburžanko Mandy Minella.

Zidanškova bo v drugem krogu igrala s Švicarko Stefanie Voegele, 97. igralko lestvice WTA, Juvanovo čaka obračun s 5. nosilko, Avstralko Astro Sharma, 92. igralko lestvice WTA.

Na ATP challengerju v poljskem Poznanu (69.280 €) je bil v prvem krogu glavnega turnirja od Blaža Role boljši Španec, 37-letni Tommy Robredo. Nekdanja številka 5 svetovnega tenisa, trenutno pa 284. igralec sveta, je slavil s 6-4 7-6(3).

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo