Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Marko Retelj in Eva Cikajlo polfinalista TE 12 v Prijedoru, Luka Albreht četrtfinalist v Trstu; odlično na obeh turnirjih tudi naše dvojice


bm, 19.6.2019

Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru izvrstno igra Marko Retelj, ki se je uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je po odlični igri s 6-3 6-0 premagal Francoza Mathisa Salvestreja in se bo zdaj v polfinalu pomeril z Nemcem Lievnom Mietuschom. Do polfinala je Marko nasprotnikom oddal vsega šest iger. Ni pa se četrtfinalni obračun izšel po željah Maticu Hribarju. S 6-2 6-4 ga je premagal Francoz Gregory Vrel Nagel.

Pri deklicah zmage niza Eva Cikajlo. Ta sicer igra nekoliko poškodovana, saj je na ponedeljkovem ogrevanju staknila poškodobo, a zaenkrat stiska zobe in zmaguje. V četrtfinalu je s 6-3 6-1 premagala Madžarko Violo Hojno Jeck. Na uvodnih tekmah je Eva izgubila le sedem iger. V polfinalu bo igrala z domačinko Lano Petković.

V konkurenci dvojic sta se Julija Bogatin in Eva Cikajlo uvrstili v finale. V dramatičnem zaključku polfinala sta proti Lani Petković in Niki Tomeljak najprej zapravili pet zaključnih žogic za zmago, nato ubranili štiri zaključne žogice za zmago nasprotnic in na kocu izkoristili šesto meč žogo za uvrstitev v finale.

Danes bosta v polfinalu dvojic pri dečkih nastopila še Matic Hribar in Marko Retelj.

V drugem polfinalu deklic je Ela Plošnik, ki igra v paru z Anouk Van Riesen izgubila. S 6-1 6-4 sta ju premagali Čehinja Nela Linhartova in Nemka Julia Stusek.

Na turnirju TE 12 v Trstu je srugo zmago dosegel Luka Albreht in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagal Italijana Federica Danovo.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstili Zala Vnuk in Nala Kovačič. V polfinalu sta s 6-3 4-6 11-9 premagali Španko Alexio Gonzalez Galino in Francozinjo Dune Vaissaud.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo