prijava_e
Novica

Marko Retelj in Eva Cikajlo polfinalista TE 12 v Prijedoru, Luka Albreht četrtfinalist v Trstu; odlično na obeh turnirjih tudi naše dvojice


bm


Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru izvrstno igra Marko Retelj, ki se je uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je po odlični igri s 6-3 6-0 premagal Francoza Mathisa Salvestreja in se bo zdaj v polfinalu pomeril z Nemcem Lievnom Mietuschom. Do polfinala je Marko nasprotnikom oddal vsega šest iger. Ni pa se četrtfinalni obračun izšel po željah Maticu Hribarju. S 6-2 6-4 ga je premagal Francoz Gregory Vrel Nagel.

Pri deklicah zmage niza Eva Cikajlo. Ta sicer igra nekoliko poškodovana, saj je na ponedeljkovem ogrevanju staknila poškodobo, a zaenkrat stiska zobe in zmaguje. V četrtfinalu je s 6-3 6-1 premagala Madžarko Violo Hojno Jeck. Na uvodnih tekmah je Eva izgubila le sedem iger. V polfinalu bo igrala z domačinko Lano Petković.

V konkurenci dvojic sta se Julija Bogatin in Eva Cikajlo uvrstili v finale. V dramatičnem zaključku polfinala sta proti Lani Petković in Niki Tomeljak najprej zapravili pet zaključnih žogic za zmago, nato ubranili štiri zaključne žogice za zmago nasprotnic in na kocu izkoristili šesto meč žogo za uvrstitev v finale.

Danes bosta v polfinalu dvojic pri dečkih nastopila še Matic Hribar in Marko Retelj.

V drugem polfinalu deklic je Ela Plošnik, ki igra v paru z Anouk Van Riesen izgubila. S 6-1 6-4 sta ju premagali Čehinja Nela Linhartova in Nemka Julia Stusek.

Na turnirju TE 12 v Trstu je srugo zmago dosegel Luka Albreht in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagal Italijana Federica Danovo.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstili Zala Vnuk in Nala Kovačič. V polfinalu sta s 6-3 4-6 11-9 premagali Španko Alexio Gonzalez Galino in Francozinjo Dune Vaissaud.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.