Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Polona Hercog uspešna v kvalifikacijah Eastbourna, nasprotnico dobila tudi Tamara Zidanšek


bm, 22.6.2019

Na ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 998,712 $ v angleškem Eastbournu bomo imeli dve predstavnici. Skozi kvalifikacije se je na turnir uvrstila Polona Hercog, ki je bila v prvem krogu s 7-5 6-4 boljša od Jil Teichmann iz Švice, v finalu kvalifikacij pa s 4-6 6-1 6-4 od Francozinje Pauline Parmentier. V prvem krogu glavnega turnirja se bo Hercogova pomerila z 51. igralko sveta, Čehinjo Barboro Strycovo. V dosedanjih štirih srečanjih, dveh na pesku in dveh na trdi podlagi, je bila trikrat uspešnejša Hercogova, zadnjo tekmo, odigrali sta jo leta 2016 v Parizu, pa je edinkrat doslej zmagala Strycova.

V Eastbournu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek. To bo njen edini nastop na travi pred Wimbledonom, enako pa velja tudi za njeno nasprotnico v prvem krogu glavnega turnirja, 30-letno Španko Carlo Suarez Navarro, 31. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo