prijava_e
Novica

Polona Hercog uspešna v kvalifikacijah Eastbourna, nasprotnico dobila tudi Tamara Zidanšek


bm


Na ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 998,712 $ v angleškem Eastbournu bomo imeli dve predstavnici. Skozi kvalifikacije se je na turnir uvrstila Polona Hercog, ki je bila v prvem krogu s 7-5 6-4 boljša od Jil Teichmann iz Švice, v finalu kvalifikacij pa s 4-6 6-1 6-4 od Francozinje Pauline Parmentier. V prvem krogu glavnega turnirja se bo Hercogova pomerila z 51. igralko sveta, Čehinjo Barboro Strycovo. V dosedanjih štirih srečanjih, dveh na pesku in dveh na trdi podlagi, je bila trikrat uspešnejša Hercogova, zadnjo tekmo, odigrali sta jo leta 2016 v Parizu, pa je edinkrat doslej zmagala Strycova.

V Eastbournu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek. To bo njen edini nastop na travi pred Wimbledonom, enako pa velja tudi za njeno nasprotnico v prvem krogu glavnega turnirja, 30-letno Španko Carlo Suarez Navarro, 31. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.