Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Jan Dimitrijevič četrtfinalist na TE 16 v Skopju, poraz Jake Tomažina; Anamari Žnuderl izgubila v tretjem krogu TE 14 v Čačku


bm, 12.6.2019

Na turnirju TE do 16 let v Skopju sta se Jan Dimitrijevič in Jaka Tomažin uvrstila v tretji krog, tu pa je bil uspešen nato samo še Dimitrijevič. Ta je v drugem s 6-0 6-2 premagal Nemca Alexandra Glomba, v tretjem krogu pa je s 6-0 6-1 odpravil Srba Veljka Cvetkovića.

Jaka Tomažin je v drugem krogu s 6-2 1-6 3-1 ugnal Rusa Grigorija Irsina, v tretjem pa je z 1-6 0-6 izgubil z drugim nosilcem turnirja, domačinom Berkom Bugarikjom.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Čačku so nastopile štiri Slovenke, v tretji krog pa se je uspelo uvrstiti samo Mariborčanki Anamari Žnuderl. Žnuderlova je v drugem krogu z 1-6 6-4 6-3 premagala Srbkinjo Milico Drljan in se je za napredovanje v četrtfinale borila s 1. nosilko, prav tako Srbkinjo Andjelo Lazarević. Lazarevićeva je bila boljša s 6-7(4) 6-3 6-3.

Uvodno srečanje sta izgubili Neja Hadžiselimovič in Lija Mumlek., Pia Petelinšek je klonila v drugem krogu.

V konkurenci dvojic sta se Žnuderlova in Petelinškova uvrstili v četrtfinale.

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Bytomu na Poljskem je Filip Jeff Planinšek v uvodnem nastopu tesno izgubil z Litvijcem Matasom Vasiliauskasom. Ta je bil boljši s 5-7 7-6(2) 7-5.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo