Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

TS na novinarski konferenci predstavil letošnji portoroški ATP Challenger


bm, 13.6.2019

Manj kot dva meseca nas loči do začetka največjega teniškega dogodka v Sloveniji, zdaj že tradicionalnega, sedmega turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Prvi nosilec in glavni favorit za končno zmago bo Aljaž Bedene, ki lahko postane tretji Slovenec s portoroško lovoriko po Gregu Žemlji leta 2013 in Blažu Kavčiču 2014.

Nastop Aljaža Bedeneta zagotavlja, da bo za razliko od lanskega leta, ko Slovenija ni imela nobenega predstavnika v drugem krogu glavnega turnirja, letos naš igralec v igri vse do konca, to pa bo dvignilo tudi zanimanje slovenskih ljubiteljev tenisa za največji teniški dogovek v Sloveniji. Nastop Aljaža Bedenta je sicer odvisen od uvrstitve na lestvici ATP in če bi se mu uspelo uvrstiti med najboljšo petdeseterico igralcev v Portorožu ne bi nastopil.

Barve Slovenije bo morda na turnirju branil tudi Blaž Rola, obeta pa se tudi nastop Blaža Kavčiča, ki se po težavah s poškodbami v Wimbledonu vrača na teniška igrišča in upa, da bo vzdržal vse napore težkega povratka.

"Turnir gradimo na tem, da bo Bedene prišel v Portorož in bo tam glavna atrakcija za gledalce. Zadeve smo se lotili načrtno in jo izpeljali skupaj z glavnim pokroviteljem turnirja, Zavarovalnico Sava. Želja igralca je namreč bila, da mu pomagamo najti v Sloveniji ustreznega pokrovitelja, kar nam je tudi uspelo, tako da bo Bedene v Portorožu prvič nastopil z našitki novega sponzorja," je na novinarski konferenci povedal Krušič.

Letos bo finale v nedeljo, nagradni sklad bo 50.000 $, organizatorji pa morajo plačati namestitev vsem 48. igralcem v glavnem turnirju.

V kvalifikacijah bodo nastopili samo štirje igralci, v glavni turnir pa se bosta uvrstila dva. TS bo pred začetkom turnirja organizirala OP za člane z nagradnim skladom 2000 € na katerem se bodo igralci potegovali za tri povabila v glavni turnir. Za glavni turnir bo sicer organizator lahko podelil pet vabil.

Tudi letos se obeta bogat spremljevalni program, v okviru katerega bo potekal teniški festival s turnirji TS v vseh starostnih kategorijah.

Foto: Vid Ponikvar

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo