prijava_e
Novica

Matic Špec in Maja Makorič članska poletna državna prvaka 2019


bm


Na igriščih TK Branik Maribor se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo za člane in članice.

Naslov državnega prvaka je pri članih osvojil prvi nosilec in trenutno šesti igralec lestvice TS Matic Špec (ŽtkMb). V finalu je s 6-2 6-2 premagal člana domačega teniškega kluba Miho Veličkega (Br-Mb). Oba igralca do finala nasprotnikom nista prepustila nobenega niza, Velički pa je na poti do finala izločil drugega nosilca Gašperja Bezjaka.

24-letni Mariborčan Matic Špec, ki študira v ZDA in igra za univerzo Minnesota, v času, ko nima študijskih obveznosti, nastopa na mednarodnih turnirjih ITF WTT. Na mednarodni teniški lestvici ITF trenutno kot četrti Slovenec zaseda 478. mesto. Za Matica je to drugi naslov članskega državnega prvaka v karieri, prvega je osvojil leta 2014. Matic je bil državni prvak tudi v mlajših kategorijah. Za Miho Veličkega, ki trenutno zaseda 21. mesto na lestvici TS je uvrstitev v finale državnega prvenstva najboljši izid na članskih tekmovanjih v karieri, je pa bil zmagovalec več turnirjev v mlajših kategorijah.

Tudi pri dekletih smo v finalu spremljali nastop "ameriške študentke", 20-letne Nike Kozar, ki študira na univerzi Virginia. V finalu se je merila z našo odlično mladinko, 17-letno Majo Makorič, Novogoričanko, ki trenira na Ptuju in je trenutno 381. mladinka sveta. S 6-3 3-6 6-2 je slavila Maja Makorič. Za Makoričevo, ki je bila državna prvakinja tudi v kategoriji do 18 let, je to prvi naslov državne prvakinje v članski konkurenci.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji pri članicah Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar (Tr-Kr). V finalu sta s 7-5 6-1 ugnali Zalo Ule (LukaKp) in Urško Velec (Br-Mb), ki študira na univerz Alabama.

Pri članih sta naslov osvojila Jakob Aljaž Kaplja (Radom) in Bor Schweiger Mužar (Otočec). V finalu sta bila s 3-6 6-1 10-4 boljša od Roka Sitarja (ŽtkMb) in Nicka Cmagerja (Br-Mb). Tudi v finalu moških dvojic smo spremljali štiri igralce ki študirajo in uspešno igrajo tenis v ZDA. Rok Sitar je na univerzi Montana, Jakob Aljaž Kaplja v Jacksonvilu, Bor Schweiger Mužar v Illinoisu, Nick Cmager pa v Santa Clari.

Čeprav naših najboljših igralcev in igralk na prvenstvu ni bilo, ti so se v preteklosti že dokazali in trenutno nastopajo na mednarodnih turnirjih, smo spremljali zanimivo in kvalitetno prvenstvo, na delu pa smo videli nekatere mlajše igralke in igralce, ki bodo v prihodnosti iskali pot v profesionalni tenis, nekateri pa bodo šli po poti Matica in ostalih. Da je ta pot lahko uspešna je dokazal Blaž Rola, zdaj to dokazuje tudi Matic Špec.

Priznanja najboljšim je podelil podpredsenik Tenis Slovenije Miran Kraševec, organizator pa je med najboljše razdelil 3000 € denarne nagrade.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.