prijava_e
Novica

Naše igralke in Aljaž Bedene dobili nasprotnike v Wimbledonu, Aljaž namesto s Čorićem z Berettinijem


bm


Na teniškem turnirju v Wimbledonu so opravili žreb parov glavnega turnirja.

Edini Slovenec na wimbledonski travi Aljaž Bedene, 86. igralec sveta, se bi moral pomeriti s Hrvatom Borno Ćorićem, a je ta nastop odpovedal. Na njegovo mesto 17. nosilca se je zdaj uvrstil Italijan Matteo Berrettini, 20. igralec lestvice ATP. Doslej sta se pomerila dvakrat na turnirju s peščeno podlago v Budimpešti. Leta 2018 je zmagal Aljaž, letos je bil boljši Berrettini. Berrettini je sicer odličen na travi saj se je napripravljanem turnirju v Stuttgartu uvrstil v finale, v Halleju pa je bil polfinalist.

V ženskem delu turnirja bodo nastopile kar štiri Slovenke. Naša, z 59. mestom na lestvici WTA, trenutno prva igralka Tamara Zidanšek bo v glavnem turnirju Wimbledona zaigrala prvič, njena nasprotnica pa bo Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki v zadnjem času več pozornosti vzbuja s svojimi objavami na družabnih omrežjih kot kakovostnimi teniškimi predstavami.

Naša druga igralka na lestvici WTA Polona Hercog bo v prvem krogu igrala s Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo. Do sedaj sta se pomerili le enkrat, slavila pa je Mariborčanka.

Prvi nastop je v glavnem žrebu Wimbledona dočakala Dalila Jakupović, ki se bo v prvem krogu pomerila z odlično igralko na travi, Belgijko Kirsten Flipkens. Slednja je v Wimbledonu pred šestimi leti že zaigrala v polfinalu. Doslej sta se sicer pomerili dvakrat, obakrat je slavila Belgijka.

Prvi nastop v glavnem delu članskega turnirja pa bo doživela tudi Kaja Juvan, ki je uspešno prestala kvalifikacije in nekaj novih metrov na travi dodala nastopom, ki jih je opravila že v mladinski konkurenci, kjer ji je šlo zelo dobro. Za zdaj kaže, da se je s podlago tudi letos dobro ujela in naj tako tudi ostane v srečanju prvega kroga, ko ji bo nasproti stala Čehinja Krystina Pliskova.

V konkurenci dvojic bodo nastopile štiri Slovenke. Dalila Jakupovič bo igrala v paru z Američanko Kaitlyn Christian, njuni nasprotnici pa bosta Japonka Shuko Aoyama in Srbkinja Aleksandra Krunić. Tamara Zidanšek bo združila moči s Švedinjo Rebecco Peterson, njuna prva ovira pa bosta Romunki Mihaela Buzarnescu in Raluca Olaru. Katarina Srebotnik in njena partnerica, Hrvatica Darija Jurak, bosta igrali proti Ukrajinki Katerina Kozlovi in Avstralki Arini Rodionovi. Andreja Klepač, ki nastopa s Čehinja Lucie Hradecko pa bo v prvem krogu igrala z Grkinjo Mario Sakkari in Avstralko Ajlo Tomljanović.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.