prijava_e
Novica

Na DP do 12 let v Kopru in DP 16 v Mariboru zaenkrat brez presenečenj


bm


V Kopru se je začelo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Uvodni krog pri dečkih ni prinesel presenetljivih izidov, favoriti za končno zmago so namreč nasprotnikom oddali le po igro ali dve. Enaka slika je pri deklicah. Tudi tu so favoritinje napredovale brez težav.

Na DP do 16 let, ki poteka v Mariboru, so bili pri fantih nosilci zanesljivi. Vsi so napredovali v drugi krog. Pri dekletih se je poslovila šesta nosilka Nina Pliberšek. S 6-4 2-6 6-4 jo je izločila Maša Viriant.

Fantje so odigrali dva kroga turnirja dvojic. V polfinale so se uvrstili Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb), Grega Grebenšek (Maja) in Nejc Škorjanc (ŠD_LTA), Žiga Bradaška in Simon Javoršek (Maja) ter Aljaž Jeran in Aljaž Kirbiš (Radom).

Pri dekletih so polfinalistke turnirja dvojic Brina Šulin (Radom) in Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Taja Lončarič (Ptuj) in Nika Strašek (ŽtkMb), Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb) ter Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.