Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na DP do 12 let v Kopru in DP 16 v Mariboru zaenkrat brez presenečenj


bm, 3.6.2019

V Kopru se je začelo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Uvodni krog pri dečkih ni prinesel presenetljivih izidov, favoriti za končno zmago so namreč nasprotnikom oddali le po igro ali dve. Enaka slika je pri deklicah. Tudi tu so favoritinje napredovale brez težav.

Na DP do 16 let, ki poteka v Mariboru, so bili pri fantih nosilci zanesljivi. Vsi so napredovali v drugi krog. Pri dekletih se je poslovila šesta nosilka Nina Pliberšek. S 6-4 2-6 6-4 jo je izločila Maša Viriant.

Fantje so odigrali dva kroga turnirja dvojic. V polfinale so se uvrstili Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb), Grega Grebenšek (Maja) in Nejc Škorjanc (ŠD_LTA), Žiga Bradaška in Simon Javoršek (Maja) ter Aljaž Jeran in Aljaž Kirbiš (Radom).

Pri dekletih so polfinalistke turnirja dvojic Brina Šulin (Radom) in Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Taja Lončarič (Ptuj) in Nika Strašek (ŽtkMb), Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb) ter Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb).

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo