prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek in Polona Hercog z zmagama začeli nastope na turnirju WTA v Eastbournu


bm


Tamara Zidanšek je odlično nastopila v uvodnem krogu turnirja WTA v Eastbournu, na zadnji preizkušnji pred Wimbledonom, kjer so se že začele kvalifikacije.

V prvem krogu je po dveh urah in šestindvajsetih minutah izenačenega obračuna s 4-6 7-5 7-5 premagala 30-letno Španko Carlo Suarez Navarro, 31. igralko sveta. Ob velikem številu brejkov je bila Tamara uspešnejša saj je nasprotnici servis odvzela devetkrat iz dvajsetih poskusov, sama ga je izgubila enkrat manj, a si je Navarrova priigrala le dvanajst priložnosti. Tamara je bila na koncu boljša za 15 točk (117-102).

Tamara je po izgubljenem prvem, v drugem nizu zaostajala s 3-5, nato pa dobila štiri igre zapored in niz s 7-5. Še slabše ji je kazalo v tretjem nizu, ko je imela Navarrova prednost s 5-2, a jo je tudi tokrat zapravila. Tamara je osvojila kar pet iger zapored in tretji niz dobila prav tako s 7-5, s tem pa tudi srečanje. To je najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA, ki jo je Tamara premagala letos. V drugem krogu jo čaka obračun z 8. nosilko, 21-letno Belorusinjo Aryno Sabalenka, 10. igralko sveta.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah v Eastbournu je v ponedeljek v prvem krogu glavnega turnirja z nastopom začela tudi Polona Hercog, ki igra s Čehinjo Barboro Strycovo, 50. igralko lestvice WTA. Srečanje je bilo pri izidu 3-4 prekinjeno in se je nadaljevalo v torek. V nadaljevanju smo videli dva brejka. Prva ga je v enajsti igri dosegla Hercogova in servirala za zmago, a je v naslednji igri na svoj servis osvojilo le točko in izid je bil izenačen na 6-6. V podaljšani igri je Polona z mini brejkom povedla s 3-0, nato pa dobila še osmo in deveto točko na servis Strycove ter deseto na svoj servis za zmago s 7-3. Drugi niz se je začel z brejkom, ki ga je dosegla Čehinja, a je nato ob vodstvu 1-0 srečanje predala.

Obe naši igralki bosta v igri ponovno v torek, ko bo najprej okrog 17. ure nastopila Tamara, ob približno enakem času pa bo še drugič danes na igrišče prišla Hercogova, ki se bo v drugem krogu pomerila s srečno poraženko, Francozinjo Pauline Parmentier. To bo ponovitev srečanja finala kvalifikacij, ko je prav Hercogova v treh nizih premagala Francozinjo, ta pa se je kasneje v glavni turnir uvrstila kot LL.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.