Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na TE 16 na Ptuju trije slovenski polfinalisti


bm, 21.6.2019

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki se končuje na Ptuju bo v finalu nastopil najmanj en slovenski igralec. Kateremu bo to uspelo bo odločil medsebojni obračun 3. nosilca Jana Dimitrijeviča, ki je v polfinalu s 6-0 6-1 odpravil Avstrijca Tobiasa Leitnerja in nekoliko presenetljivega polfinalista Maja Premzla, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 izločil 2. nosilca, Avstrijca Jana Kobierskega. Premzl sicer v zadnjem obdobju igra odlično, tako da se obeta zanimiv obračun s finalistom turnirja TE 16 v Skopju prejšnji teden, Dimitrijevičem, ki je prav tako v odlični formi. V zgornji polovici bo za slovenski finale poskusil poskrbeti 1. nosilec Sebastian Dominko, ki je v četrtfinalu s 6-0 6-2 izločil Aljaža Kirbiša, v polfinalu pa bo igral s 4. nosilcem, Čehom Jakubom Mensikom. Ta je v tesnem obračunu s 7-6(4) 7-6(4) ugnal naše ga Matica Križnika.

Pri dekletih smo po četrtfinalu ostali brez predstavnic saj sta se poslovili še zadnji igralki v konkurenci Annika Planinšek, s 6-0 7-6(5) jo je premagala Slovakinja Irina Balus in Nina Pliberšek, katero je s 7-5 7-6(2) premagala Hrvatica Marina Škegro.

Končali so se tudi obračuni v konkurenci dvojic, naši predsatvniki pa so končali na drugi stopnički. Pri fantih sta Maj Premzl in Jan Kobierski z 2-6 4-6 izgubila s Čehoma Janom Hrazdilom in Jaubom Mensikom. Pri dekletih Meta Marenk in Hana Bečirovič Novak nista uspeli presenetiti še v finalu. S 7-5 6-2 sta ju premagali Slovakinja Irina Balus in Čehinja Nela Odehnalova.

Finalisti dvojic, foto: Irena Novak

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo