prijava_e
Novica

Maj Premzl zmagovalec turnirja TE 16 na Ptuju


bm


Turnir TE 16, ki je potekal v TK Terme Ptuj je osvojil Maj Premzl. Nekoliko presenetljivo glede na uvrstitev na lestvici, ne pa tudi glede na prikazano igro v zadnjem obdobju, ko je igral izvrstno in v tem slogu je tudi zaključil turnir.

V polfinalu je v slovenskem obračunu s 6-4 3-6 6-2 premagal 3. nosilca Jana Dimitrijeviča.

Slovensko finale na Ptuju je preprečil 4. nosilec, Čeh Jakub Mensik, ki je s 6-2 6-4 izločil prvo postavljenega Sebastiana Dominka.

V finalnem obračunu dvomov o zmagovalcu ni bilo. Premzl je odigral še eno odlično tekmo in povsem razorožil sicer zelo dobrega Čeha Jakuba Mensika.

Maj, ki na lestvici TE do 16 let zaseda 453. mesto sicer ima na turnirjih TE že nekaj izkušenj, a uspehe je dosegal v mlajših kategorijah. Tako je bil enkrat finalist turnirja TE do 12 in enkrat do 14 let med posamezniki, še enkrat je bil finalist na TE 12 med dvojicami in dvakrat na TE 14 med dvojicami, na TE 12 pa je med dvojicami leta 2016 osvojil doslej edini naslov.

Zmaga na Ptuju je tako Majeva prva zmaga na turnirjih TE do 16 let v posamični konkurenci. Uspeh med posamezniki je dopolnil z uvrstitvijo v finale v konkurenci dvojic. Z Avstrijcem Janom Kobierskim sta v finalu premoč morala priznati Čehoma Janu Hradzilu in Jakubu Mensiku. Čeha sta zmagala s 6-2 6-4.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.