Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Maj Premzl zmagovalec turnirja TE 16 na Ptuju


bm, 23.6.2019

Turnir TE 16, ki je potekal v TK Terme Ptuj je osvojil Maj Premzl. Nekoliko presenetljivo glede na uvrstitev na lestvici, ne pa tudi glede na prikazano igro v zadnjem obdobju, ko je igral izvrstno in v tem slogu je tudi zaključil turnir.

V polfinalu je v slovenskem obračunu s 6-4 3-6 6-2 premagal 3. nosilca Jana Dimitrijeviča.

Slovensko finale na Ptuju je preprečil 4. nosilec, Čeh Jakub Mensik, ki je s 6-2 6-4 izločil prvo postavljenega Sebastiana Dominka.

V finalnem obračunu dvomov o zmagovalcu ni bilo. Premzl je odigral še eno odlično tekmo in povsem razorožil sicer zelo dobrega Čeha Jakuba Mensika.

Maj, ki na lestvici TE do 16 let zaseda 453. mesto sicer ima na turnirjih TE že nekaj izkušenj, a uspehe je dosegal v mlajših kategorijah. Tako je bil enkrat finalist turnirja TE do 12 in enkrat do 14 let med posamezniki, še enkrat je bil finalist na TE 12 med dvojicami in dvakrat na TE 14 med dvojicami, na TE 12 pa je med dvojicami leta 2016 osvojil doslej edini naslov.

Zmaga na Ptuju je tako Majeva prva zmaga na turnirjih TE do 16 let v posamični konkurenci. Uspeh med posamezniki je dopolnil z uvrstitvijo v finale v konkurenci dvojic. Z Avstrijcem Janom Kobierskim sta v finalu premoč morala priznati Čehoma Janu Hradzilu in Jakubu Mensiku. Čeha sta zmagala s 6-2 6-4.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo