Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na DP 16 znani polfinalisti in polfinalistke


bm, 4.6.2019

Na državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru smo dobili polfinalistke in polfinaliste tudi v posamični konkureenci. Pri fantih presenečenj ni, za naslov državnega prvaka se bodo borili najboljši štirje igralci letvice TS do 16 let Aljaž Jeran, Bor Artnak, Gal Emeršič Potočnik inSebastian Dominko.

Jeran je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagala Maja Premzla, Artnak je bil s 6-4 7-5 boljši od Marsela Žnuderla, Emeršič Potočnik je s 6-2 6-1 izločil državnega prvaka do 14 let Matica Križnika, Dominko pa s 6-1 6-0 Simona Javorška. Vsi štirje so se v polfinale uvrstili s prepričljivimi zmagami v uvodnih krogih, še največ dela je imel v četrtfinalu Artnak.

Tudi pri dekletih so se v polfinale uvrstile prve tri nosilke Petja Drame, Pia Marija Rebec in Brina Šulin ter peta nosilka Taja Lončarič. Drametova je v četrtfinalu s 6-0 6-1 premagala Hano Bečirovič Novak, Lončaričeva je bila s 7-5 6-2 boljša od Nike Strašek, Šulinova je napredovala po zmagi s 6-4 6-2 nad Evo Muller Uhan, Rebčeva pa je s 6-3 6-3 izločila Anniko Planinšek.

V sredo bodo najprej, ob 9. uri, na sporedu polfinalni obračuni v posamični konkurenci, nato pa bodo sledili polfinalni in finalni obračuni dvojic.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo