prijava_e
Novica

Dečki in deklice na Summer cupu 2019 osvojili končni sedmi mesti


bm


Z nastopi dečkov in deklic v starostni kategoriji do 14 let se začenjajo kvalifikacije za letošnja poletna evropska prvenstva (Summer cups 2019).

Dečki so se na enodnevnih pripravah zbrali v Kranju, kjer so pod vodstvom Marka Pora vadili Matic Križnik, Tim Kušter, Žiga Švec in prva rezerva Jaka Golob. Dečki so pod vodstvom Sebastjana Briškega nastopali v Bremnu kjer so bile v njihovi skupini še ekipe Belorusije, Finske Nemčije, Nizozemske, Poljske, Romunije in Ukrajine. Generacija dečkov do 14 let je ena močnejših v zadnjem obdobju, kar so dokazali na zadnjih turnirjih Tennis Europe, zato so na turnir odpotovali z upi na vidnejšo uvrstitev, a so jih že v prvem krogu razblinili prvimi nosilci Nemci, ki so naše ekipo premagali s 3-0. Marc Majdandzic je s 6-0 6-1 premagal Tima Kuštra, Georg Uduard Israelan je s 7-5 6-2 ugnal Matica križnika, dvojica Kušter-Švec pa je izgubila z 2-6 0-6.

Dečki so v drugem krogu igrali z ekipo Ukrajine in izgubili z 1-2. Točko je osvojil Matic Križnik. Za sedmo mesto so se zadnji dan borili z ekipo Finske in zmagali z 2-1. Točki sta osvojila Križnik in Kušter.

Vse rezultate najdete TUKAJ

Deklice so nastopale v češkem Rakovniku, kjer so Slovenijo zastopale Ana Lanišek, Eva Muller Uhan in Maša Viriant. V slovenski skupini so nastopile ekipe Belgije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Nemčije, Izraela in Švice. Ekipo je na prvenstvo odpeljal Urban Čevka. Tudi deklice so v prvem krogu igrale s prvimi nosilkami, domačo ekipo Češke in tudi one so se od napredovanja na zaključni turnir poslovile po prvem obračunu. Čehinje so bile prepričljivo boljše s 3-0. Brenda Fruhvirtova je s 6-1 6-0 premagala Evo Muller Uhan, Nikola Bartonkova s 6-2 6-3 Ano Lanišek, Muller Uhanova in Viriantova pa sta tekmo dvojic izgubili z 0-6 1-6. Drugo tekmo so deklice igrale z Belgijkami in izgubile z 1-2. Naše igralke so po predaji nasprotnic dobile točko v obračunu dvojic. Zadnjo tekmo so igrale z ekipo BiH in zmagale s 3-0. V tekmah posameznic sta točki osvojili Laniškova in Viriantova.

Rezultate srečanj najdete TUKAJ

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.