Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Svit Suljić osvojil Smrikwa bowl, Nika Mlakar in Veritsa Yaneva četrtfinalistki


bm, 29.6.2019

Ta teden je v Puli potekal mednarodni turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 10 let, na katerem je nastopilo po 64 igralcev in igralk iz več kot petintridesetih držav sveta. Turnir je močno selekcioniran in na njem lahko nastopijo samo igralci in igralke, ki jih v turnir uvrsti organizator. Iz Slovenije so letos na 24. izvedbi turnirja nastopili Svit Suljić, Oto Cvek, Lan Konečnik in Patrik Semenič pri dečkih ter Veritsa Yaneva, Nika Mlakar, Jerca Fleischman, Zoja Peternel in Nika Matevžič Bašelj pri deklicah.

Z igrami je navdušil in na koncu zasluženo slavil Svit Suljić, ki je po vrsti premagal Antona Rašića iz Švedske, Novaka Ačimovića iz Avstralije, Tam Sin Hanga iz Hong Konga, Mihaila Topića iz Srbije ( Topić je varovanec Novaka Djokovića oz. deluje pod njegovim sponzorstvom) , Filipa Ladmana iz Češke in v finalu Tadevosa Mirijanyana iz ZDA. Kako prepričljiv je bil Svit na turnirju pove dejstvo, da je v petih tekmah nasprotnikom prepustil vsega dve igri, tudi finalni opbračun je dobil s 4-0 4-0. Le v četrtfinalu je Tam Sin Hangu prepustil niz, srečanje pa v izjemno dramatični končnici dobil s 4-1 2-4 12-10.

Svit Suljić je najboljši slovenski igralec v tej starostni kategoriji, na lestvici TS do 12 let pa trenutno zaseda 6. mesto.

Pri deklicah sta se izvrstno odrezali Nika Mlakar in Veritsa Yaneva, ki sta se uvrstili v četrtfinale.

Pred tremi leti je na turnirju med deklicami slavila naša Ela Nala Milić.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo