Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Jan Dimitrijevič klonil v finalu turnirja TE 16 v Skopju, Jaka Tomažin prejšnji teden finalist konkurence dvojic na TE 14 v Skopju


bm, 15.6.2019

Jan Dimitrijevič se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Skopju uvrstil v finale, kjer je moral premoč priznati 2. nosilcu domačinu Berku Bugarikju. Ta je bil boljši s 6-4 6-3.

Jan je v polfinalu igral s 1. nosilcem, Srbom Nikolo Zekićem in prepričljivo zmagal s 6-3 6-1. V uvodnih štirih nastopih je nasprotnikom prepustil vsega osem iger. To je njegova prva uvrstitev v finale na turnirjih Tennis Europe. Na evropski teniški lestvici trenutno zaseda 153. mesto, prihodnji teden pa bo nove točke nabiral na turnirju TE na Ptuju.

Pretekli teden smo spregledali turnir TE do 14 let, ki se je prav tako odvijal v Skopju in na katerem je uspešno nastopal Jaka Tomažin. V posamični konklurenci se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 6-2 6-4 premagal kasnejši zmagovalec, 2. nosilec turnirja, Romun Luca Preda. Jaka je odlično nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Francije, Martinom Joveninom uvrstil v finale. Finalni obračun sta nato izgubila s Švicarjema Maximom Gruenigom in Kilianom Nuckom. Švicarja sta bila boljša s 6-1 6-2.

Na istem turnirju sta med posamezniki nastopila še Ivan Čado, ki je izgubil v prvem in Mark Iztok Lunder, ki je izgubil v drugem krogu.

Foto: Jan Dimitrijevič (levo)

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo