prijava_e
Novica

Jan Dimitrijevič klonil v finalu turnirja TE 16 v Skopju, Jaka Tomažin prejšnji teden finalist konkurence dvojic na TE 14 v Skopju


bm


Jan Dimitrijevič se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Skopju uvrstil v finale, kjer je moral premoč priznati 2. nosilcu domačinu Berku Bugarikju. Ta je bil boljši s 6-4 6-3.

Jan je v polfinalu igral s 1. nosilcem, Srbom Nikolo Zekićem in prepričljivo zmagal s 6-3 6-1. V uvodnih štirih nastopih je nasprotnikom prepustil vsega osem iger. To je njegova prva uvrstitev v finale na turnirjih Tennis Europe. Na evropski teniški lestvici trenutno zaseda 153. mesto, prihodnji teden pa bo nove točke nabiral na turnirju TE na Ptuju.

Pretekli teden smo spregledali turnir TE do 14 let, ki se je prav tako odvijal v Skopju in na katerem je uspešno nastopal Jaka Tomažin. V posamični konklurenci se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 6-2 6-4 premagal kasnejši zmagovalec, 2. nosilec turnirja, Romun Luca Preda. Jaka je odlično nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Francije, Martinom Joveninom uvrstil v finale. Finalni obračun sta nato izgubila s Švicarjema Maximom Gruenigom in Kilianom Nuckom. Švicarja sta bila boljša s 6-1 6-2.

Na istem turnirju sta med posamezniki nastopila še Ivan Čado, ki je izgubil v prvem in Mark Iztok Lunder, ki je izgubil v drugem krogu.

Foto: Jan Dimitrijevič (levo)
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.