Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola izgubil polfinale ATP challengerja v Bratislavi


bm, 22.6.2019

Blaž Rola se je na ATP challengerju v Bratislavi s tremi zmagami uvrstil v polfinale.

V tretjem krogu je s 4-6 6-4 6-3 premagal Rusa Alexeya Vatutina (208), v četrtfinalu pa se je pomeril z 28-letnim Egipčanom Mohamedom Safwatom, 243. igralcem lestvice ATP. Blaž je zmagal s 7-6(2) 6-4 in se uvrstil v polfinale. Tu se je meril s sedmim nosilcem, Madžarom Attilo Balazsem, 197. igralcem lestvice ATP in izgubil z 2-6 6-3 3-6. Ob dobrem servisu obeh igralcev je Blaž le-tega izgubil trikrat, Madžar samo enkrat, kar je bilo odločilno za zmago Balazsa. Blaž je imel sedem priložnosti za odvzem servisa, Madžar šest. Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, Blažev nasprotnik pa je bil v osvojenih točkah boljši z 81-69.

Vsa tri naša dekleta, ki so preživela prvi, so nastope na turnirjih ITF (25.000 $) ta teden končala v drugem krogu.

Pia Čuk je v Montpellierju v Franciji s 6-7(7) 2-6 izgubila z Rusinjo Marino Melnikovo (Wta 305).

Nino Potočnik je v Padovi s 6-2 6-2 izločila Brazilka Paula Cristina Goncalves. Na istem turnirju je Manca Pislak z 2-6 0-6 izgubila s tretjo nosilko Gabrielo CE iz Brazilije (Wta 326). Vse tri igralke so izpadle tudi v konkurenci dvojic.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo