Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Aljaž Kirbiš in Lun Obrul zmagovalca turnirja dvojic TE 16 v Čakovcu

bm, 29.6.2019

Aljaž Kirbiš je ta teden odlično nastopil na turnirju TE 2. kategorije v starostni skupini do 16 let v Čakovcu. Med posamezniki se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 4-6 6-2 6-2 premagal eden najboljših hrvaških igralcev v tej starostni kategoriji in 1. nosilec turnirja Alen Bill.

Še bolje mu je šlo z Lunom Obrulom, ta je izgubil tekmo prvega kroga, v konkurenci dvojic, kjer sta dvignila zmagovalni pokal. V finalu sta s 6-4 7-6(4) premagala tretja nosilca, Samuela Motazeda in Tobiasa Wirlenda iz Avstrije.

Za Aljaža Kirbiša je to drugi naslov na turnirjih TE, prvi na turnirjih do 16 let. Leta 2018 je osvojil turnir dvojic v kategoriji do 14 let, še dvakrat je bil v tej kategoriji finalist.

Tudi Lun Obrul, ki je na turnirjih TE že zelo izkušen je prvič osvojil naslov na turnirju TE do 16 let, se pa lahko v dosedanji karieri že pohvali s sedmimi naslovi med dvojicami v nižjih kategorijah. Štirikrat je slavil na turnirjih do 14 let, še dvakrat je bil finalist in trikrat na turnirjih do 12 let, kjer je bil prav tako dvakrat tudi finalist.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.