prijava_e
Novica

Aljaž Kirbiš in Lun Obrul zmagovalca turnirja dvojic TE 16 v Čakovcu


bm


Aljaž Kirbiš je ta teden odlično nastopil na turnirju TE 2. kategorije v starostni skupini do 16 let v Čakovcu. Med posamezniki se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 4-6 6-2 6-2 premagal eden najboljših hrvaških igralcev v tej starostni kategoriji in 1. nosilec turnirja Alen Bill.

Še bolje mu je šlo z Lunom Obrulom, ta je izgubil tekmo prvega kroga, v konkurenci dvojic, kjer sta dvignila zmagovalni pokal. V finalu sta s 6-4 7-6(4) premagala tretja nosilca, Samuela Motazeda in Tobiasa Wirlenda iz Avstrije.

Za Aljaža Kirbiša je to drugi naslov na turnirjih TE, prvi na turnirjih do 16 let. Leta 2018 je osvojil turnir dvojic v kategoriji do 14 let, še dvakrat je bil v tej kategoriji finalist.

Tudi Lun Obrul, ki je na turnirjih TE že zelo izkušen je prvič osvojil naslov na turnirju TE do 16 let, se pa lahko v dosedanji karieri že pohvali s sedmimi naslovi med dvojicami v nižjih kategorijah. Štirikrat je slavil na turnirjih do 14 let, še dvakrat je bil finalist in trikrat na turnirjih do 12 let, kjer je bil prav tako dvakrat tudi finalist.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.