prijava_e
Novica

Luka Albreht in Eva Cikajlo državna prvaka v kategoriji do 12 let


bm


V Kopru se je končalo državno prvenstvo v strarostni kategoriji do 12 let. Državna prvaka v najmlajši kategoriji sta postala Luka Albreht (TK-CC) in Eva Cikajlo (Radom).

Pri dečkih sta se za naslov borila klubska soigralca Albreht in Matic Hribar. Oba sta na poti do finala zanesljivo premagovala nasprotnike in s tem upravičila 1. in 2. mesto na lestvici TS. Nekaj težav je imel le Albreht v polfinalu, ko je dve leti mlajšemu Svitu Suljiću moral prepustiti niz. Da je trenutno zasluženo vodilni slovenski igralec v tej starostni kategoriji je nato dokazal v finalu, ko je s 6-1 7-6(9) premagal Hribarja. Za Albrehta je to prvi naslov državnega prvaka.

Sta pa finalista posamične konkurence klonila v finalu konkurence dvojic, kjer sta ju presenetila nepostavljena Luka Petrović (Sl-Lj) in Paolo Angeli (ŠtkVe). Slednja sta slavila s 7-6(4) 2-6 12-10 in se zasluženo veselila prvega naslova državnih prvakov v karieri.

Med deklicami je naslov državne prvakinje osvojila Eva Cikajlo (Radom). Četrta nosilka je v finalu s 7-5 4-6 6-3 premagala favoritinjo za osvojitev naslova, prvo nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb). Da lahko pripravi presenečenje je Cikajlova nakazala že v predhodnih obračunih, saj je do finala nasprotnicam skupaj oddala vsega šet iger. Tudi Kovačičeva je bila do finala zelo zanesljiva, nasprotnicam je skupaj prepustila igro več. Zala se je tako Nali oddolžila za poraz v finalu zimskega državnga prvenstva in se prvič v karieri okitila z naslovom državne prvakinje.

V konkurenci dvojic sta naslov osvojili Nala Kovačič in Zala Vnuk (TKTAL). V finalu sta s 6-2 6-2 premagali Julijo Bogatin (LukaKp) in Evo Cikajlo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.