prijava_e
Novica

V Bolu na Braču slovenski obračun v prvem krogu, dober začetek in slab zaključek deklet v kvalifikacijah turnirjev ITF


bm


Ta teden bodo na WTA turnirju serije 125 K v Bolu na Braču (125.000 $) nastopile tri Slovenke. Prva nosilka turnirja je Tamara Zidanšek, ki bo branila lanskoletni naslov, v prvem krogu pa se bo pomerila z Luksemburžanko Mandy Minella. V zgornji polovici žreba sta tudi Dalila Jakupović in Kaja Juvan, ki bosta v medsebojnem obračunu odločili o potnici v drugi krog. Turnir je sicer zelo dobro zaseden saj vseh osem nosilk trenutno spada med prvo stoterico teniških igralk na lestvici WTA. Slovenke bodo nastopile v sredo.

Nekaj naših igralk pa bo nastopilo na turnirjih ITF. Z nastopi v kvalifikacijah so dobro začele Manca Pislak v Minsku (25.000 $), Nina Potočnik v Brescii (60.000 $) in Noka Jurič v Banja Luki (15.000 $). Vse tri so se uvrstile v zadnji krog kvalifikacij, tu pa so vse tri tudi izgubile in se tako niso uvrstile v glavni turnir.

V Banja Luki sta v glavni turnir že uvrščeni Veronika Erjavec in Nika Radišič. Tekmo je že odigrala Veronika in s 6-3 1-6 2-6 izgubila z Izraelko Vlado Ekshibarovo.

Na moškem turnirju ITF v Tabarki je Anže Arh po zmagi v prvem krogu kvalifikacij, v srečanju za uvrstitev v glavni turnir izgubil. S 7-6(3) 7-5 ga je premagal Američan Tristan Boyer.

Na ATP challengerju v Poznanu (69.280 €) bo nastopil Blaž Rola. V prvem krogu bo igral s Špancem Tommyem Robredom, nekdaj 5. trenutno pa 284. igralcem sveta.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.