V Bolu na Braču slovenski obračun v prvem krogu, dober začetek in slab zaključek deklet v kvalifikacijah turnirjev ITF

Ta teden bodo na WTA turnirju serije 125 K v Bolu na Braču (125.000 $) nastopile tri Slovenke. Prva nosilka turnirja je Tamara Zidanšek, ki bo branila lanskoletni naslov, v prvem krogu pa se bo pomerila z Luksemburžanko Mandy Minella. V zgornji polovici žreba sta tudi Dalila Jakupović in Kaja Juvan, ki bosta v medsebojnem obračunu odločili o potnici v drugi krog. Turnir je sicer zelo dobro zaseden saj vseh osem nosilk trenutno spada med prvo stoterico teniških igralk na lestvici WTA. Slovenke bodo nastopile v sredo.

Nekaj naših igralk pa bo nastopilo na turnirjih ITF. Z nastopi v kvalifikacijah so dobro začele Manca Pislak v Minsku (25.000 $), Nina Potočnik v Brescii (60.000 $) in Noka Jurič v Banja Luki (15.000 $). Vse tri so se uvrstile v zadnji krog kvalifikacij, tu pa so vse tri tudi izgubile in se tako niso uvrstile v glavni turnir.

V Banja Luki sta v glavni turnir že uvrščeni Veronika Erjavec in Nika Radišič. Tekmo je že odigrala Veronika in s 6-3 1-6 2-6 izgubila z Izraelko Vlado Ekshibarovo.

Na moškem turnirju ITF v Tabarki je Anže Arh po zmagi v prvem krogu kvalifikacij, v srečanju za uvrstitev v glavni turnir izgubil. S 7-6(3) 7-5 ga je premagal Američan Tristan Boyer.

Na ATP challengerju v Poznanu (69.280 €) bo nastopil Blaž Rola. V prvem krogu bo igral s Špancem Tommyem Robredom, nekdaj 5. trenutno pa 284. igralcem sveta.