prijava_e
Novica

Končani sta B DP v kategorijah do 16 in do 12 let, v Ljubljani in Litiji OP do 14 let


bm


V Ljubljani sta se končali OP IV. ranga oz. B državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Med dvanajstletniki je bil najboljši Blaž Ramovš (TK-CC), ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal Jošta Pečovnika (Ol-Lj). Pri deklicah je turnir osvojila Maja Stopar (Ol-Lj). V finalu je s 6-0 6-3 premagala Evo Vodenik (Br-Mb). V konkurenci dvojic sta zmagala Voranc Tit Božič in Andraž Novak (Šporn).

Na turnirju do 16 let so se pri fantih v polfinale uvrstili Rok Kovačič (Luka Kp), Miloš Bogunovič (Sl-Lj), Benjamin Borlini (Luka Kp) in Vid Kovše Grabnar (MaxLj). Zmagovalec turnirja je Borilini, ki je v finalu s 5-7 6-3 6-2 premagal Kovačiča. V konkurenci dvojic sta zmagala Tom Srakar (Maja) in Blaž Šteblaj (Tk-CC).

V Ljubljani in Litiji se je začelo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih, ki A turnir igrajo v Litiji, tekme prvega kroga niso prineselje presenečenj, prvi nosilec turnirja je Luka Videnovič (Tr-Kr). S turnirjem so začele tudi deklice v Ljubljani, kjer je prva nosilka Lara Flerin. Poleg nje so se v četrtfinale uvrstile Neža Rogl, Nika Završki, Lea Mrvar, Staša Šraj, Katarina Stefanija Mrvar, Pika Doberlet in Špela Sedej.. B turnir dečkov poteka v Radovljici, kjer nastopa 20 igralcev.

Na fotografiji: finalisti konkurence dvojic DP 16 B
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.