prijava_e
Novica

Na DP 12 pri deklicah presenetila Ela Plošnik, pri dečkih Paolo Angeli


bm


Na DP do 12 let, ki ga gosti TK Koper so odigrali četrtfinalne obračune v posamični konkurenci. Pri dečkih so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci, četrtfinalni obračuni pa so prinesli izpad tretjega in četrtega nosilca. Marko Retelj, ki je bil tretji nosilec je moral premoč priznati najboljšemu izmed treh desetletnikov, ki so nastopili v glavnem turnirju, Svitu Suljiću. Ta je zmagal s 6-2 6-3. Odlično formo v zadnjem času pa je potrdil tudi Paolo Angeli, osmi nosilec turnirja, ki je s 7-6(5) 6-2 izločil četrtega nosilca Žigo Šeška. Zanesljiva sta bila prvo postavljeni Luka Albreht in drugo postavljeni Matic Hribar, ki sta tudi favorita za končno zmago.

Pri deklicah se je v boj za naslov vmešala nepostavljena Ela Plošnik, trenutno na lestvici TS uvrščena na 36. mesto, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Na poti do polfinala je najprej s 6-3 7-5 izločila četrto nosilko Zalo Vnuk, v četrtfinalu pa še osmo postavljeno Hano Šišak Molan. Ostale tri polfinalistke so bile pričakovane. Prva nosilka Nala Kovačič je v četrtfinalu s 6-1 6-3 premagala Katarino Stefanijo Mrvar, četrta nosilka Eva Cikajlo s 6-0 6-1 Niko Perić, druga nosilka Julija Bogatin pa s 6-0 6-3 Evo Šifrer.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.