Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na DP 12 pri deklicah presenetila Ela Plošnik, pri dečkih Paolo Angeli


bm, 4.6.2019

Na DP do 12 let, ki ga gosti TK Koper so odigrali četrtfinalne obračune v posamični konkurenci. Pri dečkih so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci, četrtfinalni obračuni pa so prinesli izpad tretjega in četrtega nosilca. Marko Retelj, ki je bil tretji nosilec je moral premoč priznati najboljšemu izmed treh desetletnikov, ki so nastopili v glavnem turnirju, Svitu Suljiću. Ta je zmagal s 6-2 6-3. Odlično formo v zadnjem času pa je potrdil tudi Paolo Angeli, osmi nosilec turnirja, ki je s 7-6(5) 6-2 izločil četrtega nosilca Žigo Šeška. Zanesljiva sta bila prvo postavljeni Luka Albreht in drugo postavljeni Matic Hribar, ki sta tudi favorita za končno zmago.

Pri deklicah se je v boj za naslov vmešala nepostavljena Ela Plošnik, trenutno na lestvici TS uvrščena na 36. mesto, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Na poti do polfinala je najprej s 6-3 7-5 izločila četrto nosilko Zalo Vnuk, v četrtfinalu pa še osmo postavljeno Hano Šišak Molan. Ostale tri polfinalistke so bile pričakovane. Prva nosilka Nala Kovačič je v četrtfinalu s 6-1 6-3 premagala Katarino Stefanijo Mrvar, četrta nosilka Eva Cikajlo s 6-0 6-1 Niko Perić, druga nosilka Julija Bogatin pa s 6-0 6-3 Evo Šifrer.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo