Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene slavil v prvem krogu ATP turnirja v Queens parku v Londonu, v drugem moral premoč priznati Raoniću


20.6.2019

Na ATP turnirju v Queens parku v Londonu (2,219,150 €) je torkov spored odplaknil dež, tako da je Aljaž Bedene nastopil danes, ko sta popoldne začela srečanje z Avstralcem Alexom De Minaurjem. Prvi niz je dobil De Minaur s 6-3, v drugem nizu, ki se je nadaljeval po prekinitvi zaradi dežja, pa je bil s 6-4 boljši Aljaž. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki ga je z odvzemom servisa nasprotniku v odločilni deseti igri dobil Aljaž. Oba igralca sta sicer zelo dobro servirala, tako da smo v srečanju videli samo tri brejke, od katerih je po enega v drugem in tretjem nizu dobil naš igralec. Aljaž je imel izkoristek prvega servisa kar 85 %, dosegel pa je 11 asov. Na koncu je bil po uri in triinpetdesetih minutah igre boljši s 3-6 6-4 6-4, osvojil pa je pet točk več od nasprotnika (88-83).

Zelo zanimiv je bil zaključek srečanja, ko je Aljaž pri izidu 5-4 na nasprotnikov servis povedel s 30-0, pri izenačenem izidu 40-40 pa si je prvo meč žogo priigral z izvrstnim pasingom, drugo s prihodom na mrežo, ki ga je zaključil z volleyem, zadnji dve meč žogi pa mu je podaril kar nasprotnik, ki je zapovrstjo naredil dve dvojni napaki. Pri četrti meč žogi je Aljaž De Minaurja dobil na krivi nogi in se zasluženo veselil pomembne zmage.

V drugem krogu je igral z 28-letnim Kanadčanom Milošem Raonićem in po uri in petindvajsetih minutah igre izgubil s 3-6 6-7(3). Raonić je v srečanju dosegel 16 asov, Aljaž šest, v seštevku točk pa je bil Kanadčan boljši za 12 točk (69-57).

Zmaga v prvem krogu je Aljažu navrgla 45 ATP točk in 28.620 € denarne nagrade.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo