prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan polfinalistki turnirja WTA v Bolu na Braču


bm


Tamara Zidanšek je še naprej zanesljiva na turnirju serije WTA 125 K v Bolu na Braču, kjer se je uvrstila v polfinale. Lanskoletna zmagovalka turnirja je v četrtfinalu, potem, ko je v prvem nizu ubranila dve zaključni žogici, s 7-6(5) 6-4 premagala 29-letno Švicarko Timeo Bascinszky, 94. igralko lestvice WTA.

Izenačen obračun v katerem je bila Tamara na koncu boljša za sedem točk je trajal dve uri. Tamara je nasprotnici odvzela servis sedemkrat, sama ga je izgubila šestkrat. V drugem nizu je že vodila s 4-1, a se je Švicarka uspela približati na 3-4, zaključek pa je pripadel Tamari.

V soboto bomo v Bolu spremljali slovenski polfinalni obračun. V drugem četrtfinalu v zgornji polovici žreba je bila namreč tudi Kaja Juvan, ki se je v polfinale prebila preko osem let starejše, 26-letne Srbkinje Aleksandre Krunić. Slednja na lestvici WTA trenutno zaseda 74. mesto, uvrstitev v četrtfinale pa je njen letošnji najboljši dosežek. Letos je odigrala penajst tekem in dosegla le pet zmag, od tega dve v Bolu na Braču, desetkrat pa je igrišče zapustila kot poraženka. Tudi tokrat je obstala v četrtfinalu saj je Juvanova slavila z rezultatom 7-5 6-3. Kaja je za zmago potrebovala uro in osemnajst minut. Nasprotnici je štirikrat odvzela servis, sama ga je ob zanesljivem serviranju in skupnih 56 % dobljenih začetnih udarcev izgubila samo dvakrat. Na koncu je bila boljša za 10 točk (71-61).

Polfinalni obračun bo na sporedu v soboto ob 14.30 uri.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.