prijava_e
Novica

Državno prvenstvo v tenisu na mivki


ub


V nedeljo, 22. septembra 2019 je v Centru športov na mivki v Kopru potekalo državno prvenstvo v tenisu na mivki.

V moški konkurenci sta državna prvaka postala Urban Čevka in Jošt Lotrič, ki sta v finalu premagala Boštjana Repanška in Patricka Popita z rezulatom 9:8. Tretje mesto sta osvojila Uroš Brinovec in Jan Mohorič.


V ženski konkurenci sta državni prvakinji Ajda Bagola in Tjaša Zupan. V finalu sta premagali Katarino Turk in Barbaro Gombosi z rezultatom 7:5 6:3. Tretje mesto sta osvojili Lara Jerše in Natalija Snedec.

V kategoriji mešanih dvojic sta naslov državnih prvakov osvojila Uroš Brinovec in Natalija Snedec, ki sta v finalu premagala Boštjana Repanška in Barbaro Gombosi. Tretje mesto sta osvojila Urban Čevka in Katarina Turk.

O TENISU NA MIVKI


Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben večletni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki so organizirani v poletnem času.

Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji manjši, štetje pa enako kot pri tenisu. Tenis na mivki je šport, ki se vse bolj uveljavlja po svetu, in sicer tako kot profesionalni šport kot rekreativna športna aktivnost, saj predstavlja odličen način rekreacije, sprostitve in druženja.

Več o tenisu na mivki si lahko ogledate na www.tenisnamivki.si ali na www.facebook.com/TenisNaMivki.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.