Ana Lanišek in Matic Križnik osvojila TE 14 v Vrsarju, med dvojicami najboljši Maša Viriant in Ana Lanišek ter Matic Križnik in Žiga Švec

Slovenski igralci in igralke do 14 let so v velikem slogu končali turnir Tennis Europe v Vrsarju. Od štirih mogočih naslovov so osvojili vse štiri in

Razred zase je bila na turnirju deklic Ana Lanišek, ki je na celotnem turnirju igralkam prepustila vsega 10 iger, za piko na i je v finalu s 6-0 6-2 premagala 1. nosilko Hrvatico Noro Knežević. Za Laniškovo je to prva zmaga v karieri na turnirjih Tennis Europe tako med posameznicami kot med dvojicami. Tu sta s soigralko Mašo Viriant za osvojitev turnirja s 6-4 3-6 10-6 premagali Romunko Dario Stefanio Malaescu in Veroniko Novakovo. Slednji sta v polfinalu s 7-6(8) 6-1 premagali Mariborčanki Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl. Za Mašo Viriant je zmaga med dvojicami druga na turnirjih TE potem, ko je prvič slavila letos v Portorožu.

Izvrstna sta tudi Matic Križnik in Jaka Golob, ki sta se med dečki uvrstila v finale in sta med sabo odločila o zmagovalcu turnirja. Križnik je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal 3. nosilca Avstralca Walkerja Allena, Golob je bil s 7-6(2) 6-2 boljši od 9. nosilca Čeha Jakuba Filipa. V finalu je Matic potrdil mesto prvega štirinajstletnika med slovenskimi igralci in Jako premagal s 6-1 6-2. V Vrsarju je osvojil svoj četrti lestošnji naslov na turnirjih TE, Jaka pa se je prvič uvrstil v finale in s tem dosegel svoj doslej najboljši izid na turnirjih TE.

V konkurenci dvojic sta se Matic Križnik in Žiga Švec borila za zmago na turnirju s Hrvatoma Antoniom Voljavcem in Franom Rakonićem. Križnik in Švec sta zmagala s 7-6(5) 6-4 in še v četrti kategoriji Sloveniji priigrala zmagovalni pokal.

Čestitke vsem !