Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Kavčič tokrat obstal v prvem krogu challengerja, Tomas Lipovšek Puches v drugi krog turnirja ITF

bm, 24.9.2019

Blaž Kavčič je ta teden nastopil na ATP challengerju v glavnem mestu italijanske dežele Toscana, Firencah. Na turnirju z nagradnim skladom 46.600 €, ki se igra na pesku se je v prvem krogu pomeril z domačinom, 21-letnim Enricom Dalla Vallejem in izgubil z 1-6 3-6. Italijan je dobro serviral in zadržal vse svoje servise, Blaž je začetni udarec izgubil štirikrat.

Tomas Lipovšek Puches nastopa na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $). V prvem krogu je s 7-5 2-0 (predaja) izločil srečnega poraženca iz kvalifikacij, Argentinca Octavia Volpija.

V Firencah bo nastopil tudi Blaž Rola, ki se bo v prvem krogu srečal s Špancem Oriolom Rocom Batallo, 305. igralcem lestvice ATP. Rola je na turnirju osmi nosilec.

Mike Urbanija je na turnirju ITF (15.000 $) v Antalyi, Pia Čuk in Veronika Erjavec bosta nastopili na turnirju ITF (25.000 $) v Kaposvarju, Nastja Kolar pa še drugi teden na turnirju ITF (15.000 $) v Kairu.

V Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo nastopila Nina Potočnik.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.