Aljaž Bedene v Metzu čez Gillesa Simona v četrtfinale

Po odličnih nastopih na tekmi Davisovega pokala v Kairu Aljaž Bedene z ivrstnimi predstavami nadaljuje na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu. V drugem krogu je igral z domačinom, 34-letnim Gillesom Simonom, 37. igralcem lestvice ATP in sedmim nosilcem turnirja ter slavil s 7-6(9) 6-2.

Prvi niz je minil v izenačenem obračunu brez brejka, tako da je odločila podaljšana igra. Tudi v tej sta oba igralca odlično servirala, prvo zaključno žogo pa je imel pri izidu 6-5 Simon. Ta si je še eno priigral pri izidu 8-7, a tudi te ni uspel izkoristiti in naslednji dve sta pripadli Aljažu, ki je bil v tretjem poskusu uspešen in je podaljšano igro dobil z 11-9.

V drugem nizu je Aljaž začel z dvema brejkoma in hitrim vodstvom 3-0. Tudi v tem nizu je bil pri začetnem udarcu zanesljiv in niz brez težav dobil s 6-2. Za zmago brez izgubljenega servisa je potreboval točno uro in pol, s 93 % pa je imel izjemen izkoristek prvega servisa.