prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v Metzu čez Gillesa Simona v četrtfinale


bm


Po odličnih nastopih na tekmi Davisovega pokala v Kairu Aljaž Bedene z ivrstnimi predstavami nadaljuje na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu. V drugem krogu je igral z domačinom, 34-letnim Gillesom Simonom, 37. igralcem lestvice ATP in sedmim nosilcem turnirja ter slavil s 7-6(9) 6-2.

Prvi niz je minil v izenačenem obračunu brez brejka, tako da je odločila podaljšana igra. Tudi v tej sta oba igralca odlično servirala, prvo zaključno žogo pa je imel pri izidu 6-5 Simon. Ta si je še eno priigral pri izidu 8-7, a tudi te ni uspel izkoristiti in naslednji dve sta pripadli Aljažu, ki je bil v tretjem poskusu uspešen in je podaljšano igro dobil z 11-9.

V drugem nizu je Aljaž začel z dvema brejkoma in hitrim vodstvom 3-0. Tudi v tem nizu je bil pri začetnem udarcu zanesljiv in niz brez težav dobil s 6-2. Za zmago brez izgubljenega servisa je potreboval točno uro in pol, s 93 % pa je imel izjemen izkoristek prvega servisa.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.