Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Veronika Erjavec, Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches polfinalisti turnirjev ITF

bm, 27.9.2019

Na turnirjih ITF so se kar tirje slovenski igralci ta teden uvrstili v polfinale.

Na turniju z nagradnim skladom 25.000 $ v Kaposvarju odlično igra Veronika Erjavec, ki je v četrttfinalu izločila 4. nosilko, 21-letno Madžarko Dalmo Galfi, 260. igralko lestvice WTA. Za Erjavčevo je to prva uvrstitev v polfinale na turnirjih 25K. V polfinalu bo igrala s 25-letno Makedonko Lino Gjorchesko, ki je na lestrvici WTA uvrščena nekaj žez dvesto mest pred Erjavčevo, na 448. mesto.

V Kairu je bila na turnirju z nagardnim skladom 15.000 $ uspešna Nastja Kolar, ki se je še drugi teden zapored uvrstila najmanj v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 1-6 6-0 premagala 18-letno Srbkinjo Andjelo Jocović in se bo za drugi zaporedni finale pomerila z Rusinjo, prav tako 18-letno Zoziyo Kardava.

Za tretji slovenski polfinale je poskrbel Tomas Lipovšek Puches, ki se je na turnirju ITF v Tabarki (15K) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-4 premagal 4. nosilca Italijana Erika Crepaldija. Za Tomasa je to četrti polfinale letos.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.