Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Veronika Erjavec, Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches polfinalisti turnirjev ITF


bm, 27.9.2019

Na turnirjih ITF so se kar tirje slovenski igralci ta teden uvrstili v polfinale.

Na turniju z nagradnim skladom 25.000 $ v Kaposvarju odlično igra Veronika Erjavec, ki je v četrttfinalu izločila 4. nosilko, 21-letno Madžarko Dalmo Galfi, 260. igralko lestvice WTA. Za Erjavčevo je to prva uvrstitev v polfinale na turnirjih 25K. V polfinalu bo igrala s 25-letno Makedonko Lino Gjorchesko, ki je na lestrvici WTA uvrščena nekaj žez dvesto mest pred Erjavčevo, na 448. mesto.

V Kairu je bila na turnirju z nagardnim skladom 15.000 $ uspešna Nastja Kolar, ki se je še drugi teden zapored uvrstila najmanj v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 1-6 6-0 premagala 18-letno Srbkinjo Andjelo Jocović in se bo za drugi zaporedni finale pomerila z Rusinjo, prav tako 18-letno Zoziyo Kardava.

Za tretji slovenski polfinale je poskrbel Tomas Lipovšek Puches, ki se je na turnirju ITF v Tabarki (15K) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-4 premagal 4. nosilca Italijana Erika Crepaldija. Za Tomasa je to četrti polfinale letos.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo