V Wuhanu poraza za Polono Hercog in Tamaro Zidanšek

Na močnem turnirju WTA v kitajskem Wuhanu z nagradnim skladom 2.828.000 $ sta danes z nastopi med posameznicami končali Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Hercogova je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Američanko Jessico Pegula in se je danes v drugem merila s 5. nosilko, sedmo igralko sveta, Čehinjo Petro Kvitovo. V zelo izenačenem obračunu je Kvitova po uri in tričetrt igre zmagala s 7-6(6) 6-3, pri čemer je v prvem nizu ubranila zaključno žogico Hercogove za prvi niz. Obe igralki sta zelo dobro servirali in dobivali svoja začetna udarca brez priložnosti za brejk ene ali druge. V drugem nizu pa je Kvitova dosegla en brejk, kar ji je zadostovalo za končno zmago. Na koncu je bila boljša za devet točk.

Še eno priložnost je v Wuhanu dobila Tamara Zidanšek, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Tudi tokrat pa ni uspela zmagati. Čehinja Marie Bouzkova je bila boljša s 6-1 6-3.