prijava_e
Novica

V Wuhanu poraza za Polono Hercog in Tamaro Zidanšek


bm


Na močnem turnirju WTA v kitajskem Wuhanu z nagradnim skladom 2.828.000 $ sta danes z nastopi med posameznicami končali Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Hercogova je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Američanko Jessico Pegula in se je danes v drugem merila s 5. nosilko, sedmo igralko sveta, Čehinjo Petro Kvitovo. V zelo izenačenem obračunu je Kvitova po uri in tričetrt igre zmagala s 7-6(6) 6-3, pri čemer je v prvem nizu ubranila zaključno žogico Hercogove za prvi niz. Obe igralki sta zelo dobro servirali in dobivali svoja začetna udarca brez priložnosti za brejk ene ali druge. V drugem nizu pa je Kvitova dosegla en brejk, kar ji je zadostovalo za končno zmago. Na koncu je bila boljša za devet točk.

Še eno priložnost je v Wuhanu dobila Tamara Zidanšek, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Tudi tokrat pa ni uspela zmagati. Čehinja Marie Bouzkova je bila boljša s 6-1 6-3.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.