Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene ne popušča in zmaguje tudi v Orleansu, za Blaža Rolo v drugem krogu usoden Egipčan Safwat


bm, 26.9.2019

Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začel v Portorožu. Ta teden je na challengerju v Orleansu (137.560 €) na turnirju s trdo podlago, kjer je 3. nosilec. V prvem krogu je odigral težko tekmo z domačinom Constantom Lestiennom, lanskim zmagovalcem Potoroža, in zmagal s 6-4 3-6 7-5. Lestienne je v tretjem nizu že vodil s 5-3, a se Aljaž ni pustil presenetiti, osvojil je zadnje štiri igre in zasluženo slavil ter napredoval v osmino finala. Tu bo njegov nasprotnik Italijan Jannik Sinner, 127. igralec lestvice ATP. Letos sta se pomerila na pesku v Umagu, uspešnejši pa je bil Aljaž, ki je zmagal v dveh nizih.

Blaž Rola je na ATP challengerju v Firencah z nastopi tokrat končal že v drugem krogu. S 6-4 5-7 6-4 ga je po dveh urah in pol izenačene igre premagal Egipčan Mohamed Safwat, kateremu se Blaž ni uspel oddolžiti za poraz, katerega mu je Safwat zadal na tekmi Davisovega pokala v Kairu. To je bilo njuno skupaj četrto srečanje, še tretjič pa je bil boljši Egipčan.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo