Aljaž Bedene ne popušča in zmaguje tudi v Orleansu, za Blaža Rolo v drugem krogu usoden Egipčan Safwat

Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začel v Portorožu. Ta teden je na challengerju v Orleansu (137.560 €) na turnirju s trdo podlago, kjer je 3. nosilec. V prvem krogu je odigral težko tekmo z domačinom Constantom Lestiennom, lanskim zmagovalcem Potoroža, in zmagal s 6-4 3-6 7-5. Lestienne je v tretjem nizu že vodil s 5-3, a se Aljaž ni pustil presenetiti, osvojil je zadnje štiri igre in zasluženo slavil ter napredoval v osmino finala. Tu bo njegov nasprotnik Italijan Jannik Sinner, 127. igralec lestvice ATP. Letos sta se pomerila na pesku v Umagu, uspešnejši pa je bil Aljaž, ki je zmagal v dveh nizih.

Blaž Rola je na ATP challengerju v Firencah z nastopi tokrat končal že v drugem krogu. S 6-4 5-7 6-4 ga je po dveh urah in pol izenačene igre premagal Egipčan Mohamed Safwat, kateremu se Blaž ni uspel oddolžiti za poraz, katerega mu je Safwat zadal na tekmi Davisovega pokala v Kairu. To je bilo njuno skupaj četrto srečanje, še tretjič pa je bil boljši Egipčan.