prijava_e
Novica

Aljaž Bedene ne popušča in zmaguje tudi v Orleansu, za Blaža Rolo v drugem krogu usoden Egipčan Safwat


bm


Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začel v Portorožu. Ta teden je na challengerju v Orleansu (137.560 €) na turnirju s trdo podlago, kjer je 3. nosilec. V prvem krogu je odigral težko tekmo z domačinom Constantom Lestiennom, lanskim zmagovalcem Potoroža, in zmagal s 6-4 3-6 7-5. Lestienne je v tretjem nizu že vodil s 5-3, a se Aljaž ni pustil presenetiti, osvojil je zadnje štiri igre in zasluženo slavil ter napredoval v osmino finala. Tu bo njegov nasprotnik Italijan Jannik Sinner, 127. igralec lestvice ATP. Letos sta se pomerila na pesku v Umagu, uspešnejši pa je bil Aljaž, ki je zmagal v dveh nizih.

Blaž Rola je na ATP challengerju v Firencah z nastopi tokrat končal že v drugem krogu. S 6-4 5-7 6-4 ga je po dveh urah in pol izenačene igre premagal Egipčan Mohamed Safwat, kateremu se Blaž ni uspel oddolžiti za poraz, katerega mu je Safwat zadal na tekmi Davisovega pokala v Kairu. To je bilo njuno skupaj četrto srečanje, še tretjič pa je bil boljši Egipčan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.