Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Aljaž Bedene ne popušča in zmaguje tudi v Orleansu, za Blaža Rolo v drugem krogu usoden Egipčan Safwat

bm, 26.9.2019

Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začel v Portorožu. Ta teden je na challengerju v Orleansu (137.560 €) na turnirju s trdo podlago, kjer je 3. nosilec. V prvem krogu je odigral težko tekmo z domačinom Constantom Lestiennom, lanskim zmagovalcem Potoroža, in zmagal s 6-4 3-6 7-5. Lestienne je v tretjem nizu že vodil s 5-3, a se Aljaž ni pustil presenetiti, osvojil je zadnje štiri igre in zasluženo slavil ter napredoval v osmino finala. Tu bo njegov nasprotnik Italijan Jannik Sinner, 127. igralec lestvice ATP. Letos sta se pomerila na pesku v Umagu, uspešnejši pa je bil Aljaž, ki je zmagal v dveh nizih.

Blaž Rola je na ATP challengerju v Firencah z nastopi tokrat končal že v drugem krogu. S 6-4 5-7 6-4 ga je po dveh urah in pol izenačene igre premagal Egipčan Mohamed Safwat, kateremu se Blaž ni uspel oddolžiti za poraz, katerega mu je Safwat zadal na tekmi Davisovega pokala v Kairu. To je bilo njuno skupaj četrto srečanje, še tretjič pa je bil boljši Egipčan.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.