prijava_e
Novica

Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik osvojila turnir dvojic v Zlatiboru, Maj Premzl izgubil v polfinalu, Annika Planinšek in Manca Lampret finalistki turnirja dvojic; v Barceloni Aljaž Kirbiš v finalu dvojic


bm


Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru je med posamezniki največ pokazal Maj Premzl, ki se je uvrstil v polfinale in dosegel najboljši izid v karieri. 15-letnik iz Maribora v letošnji sezoni igra odlično, na prvih turnirjih ITF pa je dosegel odlične rezultate, kamor poleg dveh četrtfinalnih nastopov spada tudi tokratna uvrstitev v polfinale. Tu ga je ustavil Črnogorec Danilo Raičević, ki je bil boljši s 6-4 6-7(2) 6-0.

Za nov slovenski naslov na turnirjih ITF sta poskrbela Majeva klubska kolega Sebastian Dominko in Gal Emerščič Potočnik. Ena najboljših evropskih dvojic v svoji starostni kategoriji je zanesljivo pokorila vse nastprotnike, tudi finalista Alekso Mardjonovića in Dušana Milanovića iz Srbije. Naša igralca sta bila boljša s 6-4 6-4. To je prva zmaga za naša igralca na turnirjih ITF in najboljši izid po polfinalu, ki sta ga igrala v Domžalah na turnirju 4. ranga.

Do uspeha kariere pa sta v Zlatiboru prišli tudi Annika Planinšek in Manca Lampret, ki se uvrstili v finale turnirja dvojic. Tu sta ju s 6-2 6-0 premagali Švicarka Andjela Petrović in Lola Radivojević. Za Manco so to prve osvojene točke na turnirjih ITF, Annika pa bo z odličnim nastopom med posameznicami, kjer je bila četrtfinalistka prvič uvrščena na lestvico ITF.

Aljaž Kirbiš se je na turnirju Tennis Europe v Barceloni v konkurenci dvojic uvrstil v finale. Igral je v paru s Črnogorcem Matijo Samardžićem. V polfinalu sta s 6-1 6-0 premagala Španca Sergia Tintora in Luisa Utrillo, v finalu pa sta s 4-6 3-6 izgubila z Madžaroma Peterom Dragarom in Peterom Kalocsajem.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.