prijava_e
Novica

Zmagovalca mastersa do 16 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Petja Drame in Bor Artnak


bm


V Kopru se je v odlični organizaciji domačega teniškega kluba TK Luka Koper končal masters Zavarovalnica Sava 2019 za fante in dekleta do 16 let.

Spremljali smo zanimive obračune in odličen tenis igralcev in igralk, ki že uspešno nastopajo tudi na mednarodnih turnirjih.

Pri fantih je manjkal vodilni igralec lestvice do 16 let Gal Emeršič Potočnik, naziv najboljšega pa je osvojil drugi nosilec mastersa Bor Artnak (AsLit). Bor je do finala pripotoval z le petimi oddanimi igrami, v finalu pa ni dal možnosti niti prvemu nosilcu Sebastianu Dominku (ŽtkMb). Zmagal je s 6-4 6-2.

V močni konkurenci generacije letnikov 2003 in 2004 med katerimi jih kar nekaj že zelo uspešno nastopa na mednarodnih turnirjih je pokazal, da je med njimi trenutno najbolje pripravljen in bo tudi v naslednjih letih veljalo njegove nastope podrobno spremljati. Bor je namreč v lanski sezoni v kategoriji do 14 let osvojil kar pet naslovov na turnirjih TE. Letos se je preiskušal na turnirjih ITF, kjer pa zaenkrat še ni konkurenčen starejšim igralcem. Tudi njegov vrstnik, oba sta letnika 2004, Maj Premzl, katerega je premagal v polfinalu, je v zadnjem delu sezone igral izvrstno, osvojil en naslov na turnirjih TE, bil pa še enkrat polfinalist in dvakrat četrtfinalist na turnirjih ITF. Leto dni starejši Sebastian Dominko je bil letos enkrat zmagovalec turnirja TE, še po enkrat pa finalist in polfinalist. Aljaž Jeran, katerega je Dominko izločil v polfinalu na mednarodnih turnirjih nastopa manj, je pa bil letos polfinalist turnirja TE in četrtfinalist turnirja ITF.

Pri dekletih je zanesljivo slavila Petja Drame (ŽtkMb). Ena naših najbolj pesrpektivnih mladink v generaciji 2003 in 2004 je v finalu s 6-1 6-2 premagala klubsko soigralko Anniko Planinšek, ki je v polfinalu izločila drugo nosilko Pio Marijo Rebec. Drametova je zmago na mastersu dodala letošnjemu naslovu državne prvakinje ter zmagi in polfinalu na domačih mariborskih turnirjih Tennis Europe do 16 let. Na turnirjih TE je bila še dvakrat polfinalistka, s polfinalom pa se je izkazala že tudi na turnirji ITF do 18 let v Kranju.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 500 €, ki so namenska in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Foto: A Živin
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.