prijava_e
Novica

Polona Hercog in Dalila Jakupović uspešni na Kitajskem, Blaž Kavčič zmagal v Carigradu, poraz Tamare Zidanšek


bm


Naša najboljša dekleta, z izjemo Kaje Juvan, Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović so se preselila na Kitajsko, kjer nastopajo na WTA turnirjih v Zhengzhou in Nanchangu.

V Zhengzhou je na turnirju serije Premier z nagradnim skladom 1.500.000 $ nastopila Polona Hercog, ki je v prvem krogu igrala s kitajsko kvalifikantko, 19-letno Meiling Wang, 650. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-3 6-4. V drugem krogu se bo pomerila s 1. nosilko, trenutno drugo igralko sveta, Karolino Pliskovo.

Nastopila je tudi Zidanškova, ki je v prvem krogu igrala z Kazahstanko Yulio Putintsevo, 36. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 7-5 1-6. Tamara bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer je njena soigralka Belgijka Yanina Wickmayer.

Jakupovićeva je na turnirju serije International z nagradnim skladom 250.000 $. V prvem krogu je bila njena nasprotnica Italijanka Sara Errani, katere kariera je v zatonu, saj je trenutno na 245. mestu lestvice WTA, pred šestimi leti pa je bila št. 5 svetovnega tenisa. Dalila je tekmo dobila zanesljivo s 6-1 6-1. V drugem krogu bo igrala z zmagovalko srečanja med Ukrajinko Kateryno Kozlovo in Greto Arn. Dalila bo nastopila tudi med dvojicami, kjer je njena soigralka Avstralka Jessica Moore.

Blaž Kavčič, ki je že zaključil reprezentačno pot in ta teden ni z našo ekipo na tekmi Davisovega pokala v Egiptu, bo nastopil na ATP challengerju v Carigradu (81.240 $). V prvem krogu je igral z Romunom Filipom Cristianom Jianujem in po predaji romuna z rezultatom 6-7(8) 6-3 2-1 napredoval v drugi krog.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.