Na mastersu Zavarovalnica Sava 2019 smo dobili polfinaliste v konkurenci do 12 in do 16 let, spremenjen spored tekmovanja zaradi dežja

V Kopru je končan prvi dan zaključnih turnirjev sezone - mastersa Zavarovalnica Sava 2019. Polfinaliste in polfinalistke smo dobili v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Pri mlajših so se v polfinale uvrstili Matic Hribar (TK-CC), Žiga Šeško (AsLit), Marko Retelj (Otočec) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Pri deklicah so polfinalistke Nala Kovačič (ŽtkMb), Ela Plošnik (Krško), Zala Vnuk (TkTal) in Julija Bogatin (LukaKp).

V kategoriji do 16 let so pri fantih polfinalisti prvi štirje nosilci Sebastian Dominko (ŽtkMb), Aljaž Jeran (Radom), Maj Premzl (ŽtkMb) in Bor Artnak (AsLit). Pri dekletih bodo šle v boj za zmagovalno stopničko Petja Drame (ŽtkMb), Maša Viriant (Radom), Annika Planinšek (ŽtkMb) in Pia Marija Rebec (Tc-Lj).

V soboto bomo dobili prve zmagovalce mastersov, z nastopi pa bodo začeli člani in članice. Pri članih je prvi nosilec Gašper Bezjak, 11. igralec lestvice TS, pri članicah mesto prve nosilke pripada Hani Bečirovič Novak, 14. igralki lestvice TS.

Zaradi slabega vremena je nekoliko spremenjen spored tekem. Masters do 14 let no na sporedu v ponedeljek in torek, tenis najmlajših do 10 let pa je prestavljen na nedeljo, ko bo turnir dečkov ob 12. in deklic ob 14. uri.