prijava_e
Novica

Aljaž Bedene kljub izjemnemu tednu tudi v četrtem poskusu brez zmage na turnirjih ATP


bm


Izjemen teden je za našim najboljšim igralcem Aljažem Bedenetom, ki pa ga je vendarle končal z malenkost grenkim priokusom, saj tudi v četrtem poskusu ni uspel priti do naslova na turnirju ATP.

Tokrat je bil V Metzu v finalnem obračunu dveh izenačenih tekmecev boljši 34-letni Francoz Jo Wilfried Tsonga, ki je po treh urah slavil s 6-7(4) 7-6 (4) 6-3. Bilo je to srečanje dveh izjemno razpoloženih serverjev, saj je srečanje odločil samo en brejk, ki ga je v tretjem nizu dosegel Tsonga. Tretji niz je Aljaž začel slabo saj je izgubil kar 14 zaporednih točk in ob tem tudi svoj servis, šele drugič na turnirju, te prednosti pa si izkušeni Francoz ni dovolil odvzeti in še drugič letos je stopil na zmagovalno stopničko na ATP touru. Za Francozom je deset zaporednih zmag, na zadnjem odigranem turnirju je prav tako slavil, bilo pa je to na challengerju v francoskem Cassisu prvi teden septembra.

Kljub razočaranju zaradi izgubljene priložnosti je za Aljažem, kot je povedal po tekmi, najboljši servis teden v karieri, saj je na turnirju začetni udarec izgubil samo dvakrat. Tudi danes je imel priložnost za zmago, saj je imel pri vodstvu 1-0 v nizih in 4-3 v drugem nizu brejk priložnost, a je pri branjenju servisa izbral napačno stran in priložnosti ni uspel izkoristiti. Kljub razčaranju ob porazu je s tenisom in dosežkom v Metzu zelo zadovoljen.

Čestitke tudi z naše strani !
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.