Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola preskočil prvo oviro v Sibiu, na turnirjih ITF uspešen samo Mike Urbanija


bm, 18.9.2019

Tudi drugi mož slovenske reprezentance, ki je slavila konec tedna v Egiptu je nastope tega tedna začel z zmago. Blaž Rola je na ATP challengerju v Sibiu, na turnirju je drugi nosilec, s 6-3 4-6 6-3 premagal Francoza Fabiena Reboula in se uvrstil v tretji krog. Tu bo njegov nasprotnik 25-letni Srb Pedja Krstin, 199. igralec lestvice ATP in 15. nosilec turnirja v Sibiu.

Danes je v Kairu nastopil še en član Davis cup ekipe Tomas Lipovšek Puches, ki je bil tretji nosilec turnirja ITF (15.000 $) in je v prvem krogu igral z Indijcem Dhruvom Sunishom. Indijec je bil boljši s 7-6(4) 0-6 6-2.

V Podgorici na turnirju ITF (25.000 $) slovenske igralke tokrat niso bile uspešne saj so vse tri izgubile uvodna srečanja. Po Veroniki Erjavec in Manci Pislak je izgubila še Nika Radišič. S 6-4 6-1 jo je premagala druga nosilka, 22-letna Grkinja Valentini Grammatikopoulou, 228. igralka lestvice WTA.

Uspešno pa je na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) začel Mike Urbanija. V drugem krogu je s 7-6(5) 6-3 premagal Kanadčana Kelseya Stevensona in se uvrstil v četrtfinale.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo