Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Rola preskočil prvo oviro v Sibiu, na turnirjih ITF uspešen samo Mike Urbanija

bm, 18.9.2019

Tudi drugi mož slovenske reprezentance, ki je slavila konec tedna v Egiptu je nastope tega tedna začel z zmago. Blaž Rola je na ATP challengerju v Sibiu, na turnirju je drugi nosilec, s 6-3 4-6 6-3 premagal Francoza Fabiena Reboula in se uvrstil v tretji krog. Tu bo njegov nasprotnik 25-letni Srb Pedja Krstin, 199. igralec lestvice ATP in 15. nosilec turnirja v Sibiu.

Danes je v Kairu nastopil še en član Davis cup ekipe Tomas Lipovšek Puches, ki je bil tretji nosilec turnirja ITF (15.000 $) in je v prvem krogu igral z Indijcem Dhruvom Sunishom. Indijec je bil boljši s 7-6(4) 0-6 6-2.

V Podgorici na turnirju ITF (25.000 $) slovenske igralke tokrat niso bile uspešne saj so vse tri izgubile uvodna srečanja. Po Veroniki Erjavec in Manci Pislak je izgubila še Nika Radišič. S 6-4 6-1 jo je premagala druga nosilka, 22-letna Grkinja Valentini Grammatikopoulou, 228. igralka lestvice WTA.

Uspešno pa je na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) začel Mike Urbanija. V drugem krogu je s 7-6(5) 6-3 premagal Kanadčana Kelseya Stevensona in se uvrstil v četrtfinale.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.