Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič v polfinale Novega Sada, poraz Filipa Jeffa Planinška in Tare Katarine Milić


bm, 4.9.2019

Na mladinskem turnirju ITF v Novem Sadu sta s po dvema zmagama nastope začela Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek. Lovričeva je prva nosilka turnirja in je v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Rusinjo Sofyo Ostrovskayo, v drugem pa s 4-6 6-4 6-1 Saro Paunović iz Švice. Uspešna je bila tudi v četrtfinalu kjer je s 6-1 6-0 izločila Rusinjo Ekaterino Maklakovo in se uvrstila v polfinale.

V konkurenci dvojic se je s soigralko Taro Wurth iz Hrvaške uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-1 premagali Japonki Ariko Matsuda in Kiraro Marioka.

Filip Jeff Planinšek je v prvem krogu s 7-6(1) 6-0 premagal domačina Petra Teodorovića, v drugem je bil s 6-2 6-1 boljši od Rusa Evgenya Philippova. V četrtfinalu je igral s Srbom Stefanom Popovićem in izgubil z 6-1 3-6 6-7(4).

V prvem krogu je nastopil tudi srečni poraženec iz kvalifikacij Miha Vetrih a z 1-6 1-6 izgubil s Francozom Robinom Bertrandom.

Na turnirju ITF 5. ranga v francoskem Mentonu je Tara Katarina Milić v prvem krogu s 6-4 6-3 premagala Rusinjo Arino Atyushovo, v drugem pa je s 7-5 2-6 1-6 izgubila z Slovakinjo Mio Chudejevo.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo