prijava_e
Novica

S tekmami tretjega kroga končan prvi del prve moške teniške lige, v sredo četrtfinalni obračuni play offa


bm


S tekmami tretjega kroga se je končal redni del prve moške teniške lige v kateri je nastopilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini.

V skupini A je v prvem krogu ekipa TK Spin Medvode s 6-1 premagala ekipo TK Luka Koper, v Kranju pa je bila ekipa TD Slovan v izenačenem obračunu s 4-3 boljša od ekipe TK Triglav Kranj. Odločilno točko sta v srečanju dvojic priigrala Neven Krivokuća in Janez Semrajc.

V skupini B je ekipa ŽTK Maribor s 6-1 premagala ekipo TK Terme Ptuj, drugo srečanje pa sta igrali ekipi TK Branik Maribor in TK Krško. Zmagali so Mariborčani z izidom 5-2.

Drugi krog je bil na sporedu v soboto, ko sta se v mariborskem derbiju v skupini B v Ljudskem vrstu pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor, s 5-2 je bila boljša ekipa Branika, na Ptuju pa je pri TK Terme Ptuj gostovala ekipa TK Krško. Z rezultatom 4-3 je slavila ekipa TK Krško.

V skupini A sta se v Medvodah merili ekipi TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, zmagali so gostje z rezultatom 5-2. V drugem srečanju je ekipa TD Slovan s 7-0 preemagala ekipo TK Luka Koper.

V zadnjem krogu rednega dela je v skupini A ekipa TD Slovan s 6-1 premagala ekipo TK Spin Medvode, ekipa TK Triglav Kranj pa je bila s 7-0 boljša od ekipe TK Luka Koper.

V skupini B je ekipa TK Branik s 5-2 premagala ekipo TK Terme Ptuj, ekipa ŽTK Maribor pa s 7-0 ekipo TK Krško.

Zmagovalca skupin sta ekipi TD Slovan in TK Branik Maribor, ki čakata polfinalna nasprotnika. Ta bosta znana po odigranih tekmah, ki so na sporedu v sredo in so naveden v nadaljevanju.

V sredo, 11.septembra se bodo v Kranju igralci TK Triglav pomerili z ekipo TK Krško, v Mariboru pa bo ŽTK igral z ekipo TK Spin Medvode

V petek, 13.septembra bo v Ljubljani ob 10. uri začetek srečanja med ekipo TD Slovan in zmagovalci srečanja med ekipama Žtk Maribor in TK Spin Medvode, v Mariboru pa bo TK Branik gostil zmagovalce srečanja med TK Triglav Kranj in TK Krško.

Lokacija finala play-off tekmovanja 1. slovenske moške teniške lige, ki bo v nedeljo 15.9. s pričetkom ob 10 uri bo izbrana v petek, 13.septembra po zaključku zadnjega ½ finalnega srečanja. Za organizacijo se bosta lahko prijavila finalista, TRK pa bo izbor opravil še isti dan. Pričetek finalnega srečanja bo prav tako ob 10. uri.

Kot že objavljeno je Tenis Slovenija za prvo slovensko teniško žensko in moško ligaško tekmovanje, razglasila denarno nagrado v skupni bruto vrednosti 8.000,00 €. Ključ razdelitve je naslednji:

1. mesto ženske 1.800,00 €, 2. mesto ženske 1.000,00 €, 1. mesto moški 3.400,00 €
, 2. mesto moški 1.800,00 €

Play out: V play-out tekmovanje sta se uvrstili ekipi TK Luka Koper in TK Terme Ptuj. V skladu s pravilnikom se bo srečanje izvedlo v nedeljo 15.septembra.

Zmagovalec srečanja ostane v 1. moški članski teniški ligi, poraženec izpade v 2. moško člansko teniško ligo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.