prijava_e
Novica

Zmagovalca mastersa do 12 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Matic Hribar in Nala Kovačič


bm


V Kopru so organizatorji, TK Luka Koper, kljub nevšečnostim z vremenom uspešno zaključili prva mastersa na letošnjem zadnjem dejanju teniške sezone.

Masters do 12 let sta osvojila Matic Hribar (Tk-CC) in Nala Kovačiča (ŽtkMb).

Pri dečkih je v odsotnosti prvega igralca lestvice Luke Albrehta zanesljivo slavil Hribar, ki je do zmage prišel brez izgubljenega niza. V finalu je bil s 6-4 6-3 boljši od Gašperja Matijašiča (Grosuplje), ki je bil v žrebu nepostavljen igralec, na poti do finala pa je izločil drugega in tretjega nosilca mastersa Paola Angelija in Marka Retlja. Za Matica je to najboljši dosežek v tej starostni kategoriji, ki jo, tako kot še enakj vrstnikov zdaj zapušča in se seli med štirinajstletnike. Letos je bil sicer še finalist državnega prvenstva, osvojil pa je še dva turnirja do 12 let.

Pri deklicah je bila v odsotnosti druge igralke lestvice TS Eve Cikajlo prepričljivo najboljša Nala Kovačič (ŽtkMb). Tudi ona nasprotnicam ni ponudila priložnosti za zmago in je vse tri tekme zanesljivo dobila. V finalu je s 6-2 6-2 premagala tretjo nosilko Zalo Vnuk (TKTal). Vnukova je na poti do finala izločila drugo nosilko Julijo Bogatin. Za Kovačičevo je izvrstna sezona v kateri je osvojila tudi naslov državne prvakinje, poleg tega je zmagala še na treh domačih turnirjih do 12 let. Uspešna je bila tudi že na turnirjih TE, kjer se je enkrat uvrstila v finale, še enkrat pa je bila polfinalistka. Tudi Nala se, kot nekaj njenih vrstnic poslavlja od kategorije do 12 let in prestopa v višjo starostno skupino.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 500 €, ki so namenska in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Foto: Aleksander Živin
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.