Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Matic Križnik finalist turnirja TE v Kopru

bm, 6.9.2019

Matic Križnik, naš trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 14 let in 50. igralec evropske teniške lestvice do 14 let izvrstno igra na turnirju Tennis Europe v Kopru, kjer se je uvrstil v finale.

Matic je postavljen na mesto prvega nosilca in to vlogo tudi opravičuje saj je samo v tekmi drugega kroga nasprotniku oddal več kot dve igri. V polfinalu je s 6-2 6-0 premagal 14. nosilca Romuna Alexandruja Vladuta Lupuja in se bo za tretji naslov na turnirjih TE letos boril s še enim Romunom, 2. nosilcem Davidom Manujem. Tudi Romun je, tako kot Križnik, uvrščen med najboljših 100 igralcev na lestvici TE do 14 let na kateri zaseda 95. mesto. Pohvali se lahko z enim naslovom letos.

David Manu je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil še enega našega odličnega štirinajstletnika Tima Kuštra.

Slabo vreme je danes preprečilo tekme dvojic.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.