Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

V Kopru pet slovenskih četrtfinalistov, v Vrsarju dve deklici v četrtfinalu in pet dečkov v tretjem krogu; na turnirjih ITF v igri še Tilen Potočnik, Maj Premzl in Annika Planinšek

bm, 11.9.2019

Na turnirju Tennis Europe v Kopru v starostni kategoriji do 12 let sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Paolo Angeli, ki je s 6-0 6-0 premagal Alexandra Burmakina in Matic Hribar, ki je bil s 6-1 1-1 (predaja) boljši od Gašperja Matijašiča.

Pri deklicah so v četrtfinale napredovale Zala Bizjak, ki je s 3-6 7-6(2) 6-1 premagala Hrvatico Petro Skokić, Nika Perić je bila v slovenskem obračunu s 6-4 6-4 boljša od Katarine Stefanije Mrvar in Ema Cikajlo, ki je v še enem slovenskem obračunu s 6-1 6-2 premagala Kajo Najzer.

Na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju se je Tilen Potočnik po zmagi z 2-6 6-2 6-3 uvrstil v drugi krog.

Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru zmaguje Maj Premzl. Mariborčan je v tretjem krogu s 6-4 0-6 7-6(4) premagal 5. nosilca Srba Nikolo Kijaca in se uvrstil v četrtfinale. Izpadla sta Maj Tomac in Sebastian Dominko.

Pri dekletih odlično igra Annika Planinšek, ki je zmagala še tretjič in se uvrstila v četrtfinale.V tretjem krogu je s 6-4 3-6 6-3 premagala 2. nosilko Rusinjo Arino Valitovo. Izgubila je Manca Lampret.

V konkurenci dvojic sta se Lampretova in Planinškova uvrstili v polfinale, enak dosežek je pri fantih uspel Galu Emeršiču Potočniku in Sebastianu Dominku ter Maju Tomcu, ki igra v paru s Srbom Stefanom Ivićem.

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju naši predstavniki še naprej zmagujejo. Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Matic Križnik, Luka Videnovič, Nal Sok, Jaka Tomažin in Jaka Golob. Pri deklicah sta četrtfinalistki Maša Viriant in Ana Lanišek. Viriantova je v tretjem krogu s 7-6(2) 6-3 premagala Čehinjo Karolino Heiderovo, Laniškova s 6-0 6-0 Madžarko Greto Murzsa.

Na turnirju TE v Barceloni je v drugem krogu izgubil Aljaž Kirbiš. S 6-1 6-3 ga je premagal Hrvat Alen Bill.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.