prijava_e
Novica

V Kopru pet slovenskih četrtfinalistov, v Vrsarju dve deklici v četrtfinalu in pet dečkov v tretjem krogu; na turnirjih ITF v igri še Tilen Potočnik, Maj Premzl in Annika Planinšek


bm


Na turnirju Tennis Europe v Kopru v starostni kategoriji do 12 let sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Paolo Angeli, ki je s 6-0 6-0 premagal Alexandra Burmakina in Matic Hribar, ki je bil s 6-1 1-1 (predaja) boljši od Gašperja Matijašiča.

Pri deklicah so v četrtfinale napredovale Zala Bizjak, ki je s 3-6 7-6(2) 6-1 premagala Hrvatico Petro Skokić, Nika Perić je bila v slovenskem obračunu s 6-4 6-4 boljša od Katarine Stefanije Mrvar in Ema Cikajlo, ki je v še enem slovenskem obračunu s 6-1 6-2 premagala Kajo Najzer.

Na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju se je Tilen Potočnik po zmagi z 2-6 6-2 6-3 uvrstil v drugi krog.

Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru zmaguje Maj Premzl. Mariborčan je v tretjem krogu s 6-4 0-6 7-6(4) premagal 5. nosilca Srba Nikolo Kijaca in se uvrstil v četrtfinale. Izpadla sta Maj Tomac in Sebastian Dominko.

Pri dekletih odlično igra Annika Planinšek, ki je zmagala še tretjič in se uvrstila v četrtfinale.V tretjem krogu je s 6-4 3-6 6-3 premagala 2. nosilko Rusinjo Arino Valitovo. Izgubila je Manca Lampret.

V konkurenci dvojic sta se Lampretova in Planinškova uvrstili v polfinale, enak dosežek je pri fantih uspel Galu Emeršiču Potočniku in Sebastianu Dominku ter Maju Tomcu, ki igra v paru s Srbom Stefanom Ivićem.

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju naši predstavniki še naprej zmagujejo. Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Matic Križnik, Luka Videnovič, Nal Sok, Jaka Tomažin in Jaka Golob. Pri deklicah sta četrtfinalistki Maša Viriant in Ana Lanišek. Viriantova je v tretjem krogu s 7-6(2) 6-3 premagala Čehinjo Karolino Heiderovo, Laniškova s 6-0 6-0 Madžarko Greto Murzsa.

Na turnirju TE v Barceloni je v drugem krogu izgubil Aljaž Kirbiš. S 6-1 6-3 ga je premagal Hrvat Alen Bill.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.