Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Niki Polanec in Jaka Tomažin osvojila turnir dvojic v Zadru, Ana Lanišek izgubila polfinalni obračun posameznic

bm, 19.9.2019

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zadru sta do uspeha kariere prišla Litijan Jaka Tomažin in Mariborčan Niki Polanec (na fotografiji levo), ki sta osvojila turnir dvojic.

Med deklicami je Ana Lanišek v devetem nastopu prvič izgubila. V polfinalu jo je s 3-6 6-4 6-3 premagala prva nosilka Čehinja Lucie Urbanova. Kljub porazu sta za Ano dva odlična tedna v katerih je osvojila turnir v Vrsarju in se uvrstila v polfinale v Zadru. Tudi na lestvici TE do 14 let bo prihodnji teden vidno poskočila. Žal ji tokrat, tako kot pretekli teden ni uspelo osvojiti turnirja dvojic. S soigralkko Mašo Viriant sta tokrat v finalu s 6-3 4-6 6-10 izgubili s Slovakinjama Karolino Krajmar in Bernadette Michalcikovo.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.