Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Igralci in igralke TK Triglav Kranj osvojili naslova državnih prvakov v prvi moški in prvi ženski članski teniški ligi


bm, 17.9.2019

V Kranju sta se s finalnima obračunoma končalli letošnji najmočnejši ligaški teniški tekmovanji, prva moška in prva članska teniška liga. Oba naslova sta ostala v Kranju pri domačih igralcih in igralkah.

Pri članih je ekipa TK Triglav sestavila izjemno močno ekipo, kateri igralci TD Slovan niso uspeli preprečiti slavja pred domačimi navijači. Kranjčane je v vodstvo povedel Grega Žemlja z zmago 6-0 6-0 nad Dorianom Tomažem Janežičem. Izid je na 2-0 povišal Blaž Kavčič, ki je s 7-5 6-0 premagal Anžeta Arha. Na 2-1 je izid znižal Tilen Žitnik z zmago nad Rokom Jarcem, a je upe Ljubljančanov na ugoden izid ponovno zmanjšal Mike Urbanija, ki je premagal Janeza Semrajca za vodstvo Triglavanov s 3-1. Nov žarek upanja je Slovanu prižgal Neven Krivokuća z zmago nad Matjažem Jurmanom, vse dvome o zmagovalcu pa sta razblinila Blaž Kavčič in Mike Urbanija, ki sta premagala Tilna Žitnika in Jošta Plestenjaka. Končni izid 5-2 in zmago sta potrdila Grega Žemlja in Iztok Kukec. TK Triglav se tako po nekaj letih ponovno vrača na ekipni teniški tron, letošnja moška teniška liga pa je bila glede na zasedbo igralcev ena najmočnejših v zadnjih letih.

V tekmi za obstanek v prvi ligi je ekipa TK Terme Ptuj v Kopru premagala domačo ekipo TK Luka Koper s 5-0 in si zagotovila obstanek v prvi ligi.

Tudi naslov v prvi ženski članski teniški ligi je ostal v Kranju. Zelo izenačen obračun med ekipama TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj so dobile Kranjčanke, ki so ob izidu 2-2 osvojile večje število nizov. Vodstvo Kranjčankam je priigrala Barbara Mulej z zmago nad Nino Pliberšek, rezultat pa sta obrnili Pia Lovrič, ki je premagala Tjašo Klevišar in Maja Makorič z zmago nad Tino Cvetkovič. Naslov sta domačinkam prinesli Tara Katarina Milić in Tina Cvetkovič, ki sta obračun dvojic presentljivo dobili s 6-3 6-3, pri tem pa tudi obdržali potrebno razliko v osvojenih nizih.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo