prijava_e
Novica

Maj Premzl polfinalist turnirja ITF v Zlatiboru, Alja Belinger četrtfinalistka v Mostarju, Ana Lanišek in Maša Viriant v polfinalu turnirja TE v Vrsarju


bm


Maj Premzl odlično formo v zadnjih mesecih potrjuje tudi ta teden na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru. V četrtfinalu je s 7-6(3) 6-4 premagal Srba Filipa Mandovića in se uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Črnogorcem Danilom Raičevićem, ki je bil v tretjem krogu premočan za našega Sebastiana Dominka. Med dekleti je v četrtfinalu izgubila Annika Planinšek, ki ni uspela nadgraditi zmage nad drugo nosilko kolo prej. S 6-2 6-2 jo je premagala 6. nosilka Švicarka Andjela Petrović.

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko med fanti ter Annika Planinšek in Manca Lampret med dekleti.

Alja Belinger na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju nadaljuje z dobrimi igrami, ki jih je prikazala pretekli teden v Domžalah, kjer se je na turnirju ITF uvrstila v finale. V Mostarju je že v četrtfinalu pozem, ko je v drugem krogu igrala z domačinko Sumejo Isić in povedla s 6-1 5-2, pri tem izidu pa ji je nasprotnica srečanje predala. V drugem krogu je pri fantih izpadel Tilen Potočnik.

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Matic Križnik in Jaka Golob. Križnik je v tretjem krogu s 6-1 6-1 premagal Rusa Leva Lutkova, Golob je bil s 6-1 6-1 boljši od Jake Tomažina.

Pri deklicah sta se v polfinale uvrstili Ana Lanišek in Maša Viriant. Laniškova je s 6-1 6-4 premagala Emo Midzić, Viriantova je bila s 6-2 6-3 boljša od druge nosilke Anje Petković. Nsaši igralki bosta v medsebojnem obračunu odločili o slovenski finalistki.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.