Tom Kočevar Dešman poražen v polfinalu, Tomas Lipovšek Puches v četrtfinalu turnirjev ITF

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Trstu je Tom Kočevar Dešman med posamezniki v polfinalu z 1-6 1-6 izgubil z Avstrijcem Aleksandrom Erlerjem. Izgubil je tudi polfinalno srečanje v konkurenci dvojic kjer je nastopal s Turkom Tunom Altuno. S 6-4 6-4 sta ju premagala Italijana Pietro Rondoni in Davide Galoppini.

Na 15.000 $ vrednem turnirju v Tabarki je Tomas Lipovšek Puches v tretje, potem, ko je bil dvakrat polfinalist, obstal v četrtfinalu. Tu ga je z 2-6 6-3 6-3 premagal 3. nosilec Benjamin Lock iz Zimbabveja.

Bolje mu je šlo v njegovi specialni disciplini, konkurenci dvojic, kjer je nastopal z Argentincem Matiasom Zukasom s katerim sta tudi osvojila turnir. V finalu sta igrala z Rusom Andreyem Chepelevim in Francozom Clementom Taburjem in zmagala s 7-6(2) 6-4.