prijava_e
Novica

Mikael Ymer Aljažu Bedenetu preprečil uvrstitev v polfinale Orleansa, Tamara Zidanšek ni uspela v kvalifikacijah Pekinga


bm


Aljaž Bedene je nastope na ATP challengerju v francoskem Orleansu končal v četrtfinalu.

Na 137.560 $ vrednem turnirju je v tretjem krogu drugič letos premagal obetavnega Italijana, 18-letnega Jannika Sinnerja, 128. igralca lestvice ATP. Bila je to tekma odličnih serverjev v kateri smo videli samo tri brejke, po enega v sakem nizu. Aljaž je nasprotniku odvzel servis v prvem in tretjem, sam ga je izgubil v drugem za kočni izid 6-4 4-6 6-4. Aljaž je ob 78 % izkoristku prvega servisa dosegel 14 asov in bil na koncu boljši za sedem točk (101-94).

V četrtfinalu je igral z 21-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 105. igralcem lestvice ATP, ki je kot mladinec veliko obetal, a mu doslej ni uspelo narediti odločilnega preboja med najboljših 100 igralcev sveta. To mejo pa bo prvič prebil prav v Orleansu, kjer je bil s 7-6(2) 6-4 boljši od Aljaža. Slednjemu je tokrat zatajil drugi servis, katerega izkoristek je imel "zgolj" 39 %, začetni udarec pa je izgubil trikrat. Ymerju ga je odvzel dvakrat. Šved je bil po uri in tričetrt igre boljši za 13 točk (76-63).

Tamara Zidanšek je nastopila na najmočnejšem ženskem teniškem turnirju serije WTA ta teden v Pekingu. Turnir ima nagradni sklad 8.285.274 $, Tamara pa je bila sedma nosilka kvalifikacij. V uvodnem nastopu je s 6-2 4-6 7-6(1) ugnala 35-letno Avstralko Samanto Stosur, leta 2011 že 4. igralko sveta, trenutno pa je Avstralka na 92. mestu lestvice WTA. Pred dvema tednoma je bila finalistka turnirja v Guangzhou, kar govori v izenačenem obračunu. Tamara je v obračunu nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. V odločilnem tretjem nizu je Stosurjeva z brejkom v sedmi igri povedla s 4-3, a je Tamara uspela z re-brejkom v deseti igri izenačiti na 5-5, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. V tej je bila Zidanškova prepričljivo boljša, nasprotnici je prepustila samo eno točko in se zasluženo uvrstila v finale kvalifikacij. Žreb ji je tokrat šel na roko saj je v zadnjem krogu, po odpovedi 11. nosilke, igrala z nepostavljeno igralko, Američanko Christino Mchale. Žal Tamara priložnosti ni izkoristila in je srečanje po dveh urah izenačenega boja izgubila s 5-7 6-7(7) pri čemer je iemla v prvem nizu dve v drugem pa štiri žoge za osvojitev niza, a ni uspela izkoristiti nobene. Dosegla je dva brejka iz desetih priložnosti, Američanka tri iz sedmih.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.