Mikael Ymer Aljažu Bedenetu preprečil uvrstitev v polfinale Orleansa, Tamara Zidanšek ni uspela v kvalifikacijah Pekinga

Aljaž Bedene je nastope na ATP challengerju v francoskem Orleansu končal v četrtfinalu.

Na 137.560 $ vrednem turnirju je v tretjem krogu drugič letos premagal obetavnega Italijana, 18-letnega Jannika Sinnerja, 128. igralca lestvice ATP. Bila je to tekma odličnih serverjev v kateri smo videli samo tri brejke, po enega v sakem nizu. Aljaž je nasprotniku odvzel servis v prvem in tretjem, sam ga je izgubil v drugem za kočni izid 6-4 4-6 6-4. Aljaž je ob 78 % izkoristku prvega servisa dosegel 14 asov in bil na koncu boljši za sedem točk (101-94).

V četrtfinalu je igral z 21-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 105. igralcem lestvice ATP, ki je kot mladinec veliko obetal, a mu doslej ni uspelo narediti odločilnega preboja med najboljših 100 igralcev sveta. To mejo pa bo prvič prebil prav v Orleansu, kjer je bil s 7-6(2) 6-4 boljši od Aljaža. Slednjemu je tokrat zatajil drugi servis, katerega izkoristek je imel "zgolj" 39 %, začetni udarec pa je izgubil trikrat. Ymerju ga je odvzel dvakrat. Šved je bil po uri in tričetrt igre boljši za 13 točk (76-63).

Tamara Zidanšek je nastopila na najmočnejšem ženskem teniškem turnirju serije WTA ta teden v Pekingu. Turnir ima nagradni sklad 8.285.274 $, Tamara pa je bila sedma nosilka kvalifikacij. V uvodnem nastopu je s 6-2 4-6 7-6(1) ugnala 35-letno Avstralko Samanto Stosur, leta 2011 že 4. igralko sveta, trenutno pa je Avstralka na 92. mestu lestvice WTA. Pred dvema tednoma je bila finalistka turnirja v Guangzhou, kar govori v izenačenem obračunu. Tamara je v obračunu nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. V odločilnem tretjem nizu je Stosurjeva z brejkom v sedmi igri povedla s 4-3, a je Tamara uspela z re-brejkom v deseti igri izenačiti na 5-5, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. V tej je bila Zidanškova prepričljivo boljša, nasprotnici je prepustila samo eno točko in se zasluženo uvrstila v finale kvalifikacij. Žreb ji je tokrat šel na roko saj je v zadnjem krogu, po odpovedi 11. nosilke, igrala z nepostavljeno igralko, Američanko Christino Mchale. Žal Tamara priložnosti ni izkoristila in je srečanje po dveh urah izenačenega boja izgubila s 5-7 6-7(7) pri čemer je iemla v prvem nizu dve v drugem pa štiri žoge za osvojitev niza, a ni uspela izkoristiti nobene. Dosegla je dva brejka iz desetih priložnosti, Američanka tri iz sedmih.