prijava_e
Novica

TK Triglav Kranj in TD Slovan Ljubljana finalista prve moške članske teniške lige, ligaške obračune začele tudi članice


bm


Po polfinalnih obračunih play offa v prvi moški članski teniški ligi smo dobili finalista, ki bosta v nedeljo odločala o letošnjih ligaških državnih prvakih.

Pravi teniški triler se je odvijal na polfinalnem obračunu v Mariboru, kjer sta igrali ekipi TK Branik Maribor in TK Triglav Kranj. Kranjčani so v Maribor prišli v močni postavi z Mikom Urbanijo in Gregom Žemljo, Mariborčani so upanje polagali v hrvaškega igralca Dina Marcana in domačina Marka Tkalca.

Mariborčani so po posamičnih obračunih vodili s 3-2, pri čemer je Marcan ugnal Žemljo, Ternar je premagal Jarca, Kupčič pa je bil boljši od Teraža. Kranjčane sta v igri obdržala Urbanija, ki je bil boljši od Tkalca in Jurman, ki je premagal Cmagerja. Izid sta na 3-3 poravnala Matjaž Jurman in Rok Jarc z zmago 6-2 6-2 nad Janom Kupčičem in Tomislavom Ternarjem, za poslastico dvoboja pa je poskrbel odločilni sedmi obračun med Triglavanoma Gregom Žemljo in Mikom Urbanijo ter domačinoma Dinom Marcanom in Markom Tkalcem. V dramatičnem zaključku srečanja sta bila s 3-6 7-6(4) in 10-8 boljša Žemlja in Urbanija ter ekipi TK Triglav priigrala finale play offa.

Manj napeto je bilo v srečanju med ekipama TD Slovan in ŽTK Maribor, saj so Ljubljančani slavili s 4-1. Za Slovan so bili uspešni Neven Krivokuća, Tilen Žitnik, Janez Semrajc in Dorian Tomaž Janežič, edino točko za Mariborčane je osvojil David Pichler.

Z ligaškimi nastopi so začele tudi članice. V četrtfinalnih obračunih je ekipa ŽTK Maribor s 3-1 premagala ekipo TK Branik Maribor, ekipa TK Spin Medvode pa s 4-0 ekipo ŠD LTA.

Za ŽTK so bile uspešne Noka Jurič, Petja Drame in dvojica Jurič/Drame, za Branik je točko osvojila Anja Gal.

Za Spin Medvode so zmage prispevale Anali Kočevar, Meta Marenk, Kaja Podobnik in dvojica Marenk/Podobnik.

Polfinalna para sta ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj ter TK Spin Medvode in TK Terme Ptuj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.