prijava_e
Novica

Aljaž Bedene uspešen v Metzu, v četrtek z Gillesom Simonom


bm


Aljaž Bedene ta teden nastopa na turnirju ATP serije 250 v Metzu. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagal domačega povabljenca, 19-letnega Rayana Roumaneja, 431. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo v četrtek igral s 7. nosilcem Francozom Gillesom Simonom, 37. igralcem lestvice ATP.

Po zelo dobrem nastopu v Zhengzhou, kjer je ogromno težav povzročila kasnejši zmagovalki Karolini Pliskovi, je Polona Hercog tokrat doživela hladen tuš v uvodnem nastopu v Seulu. Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ je bila šesta nosilka, nastopov pa je bilo konec že po uvodnem nastopu. S 6-3 3-6 6-1 jo je namreč izločila romunska kvalifikantka, 26-letna Ana Bogdan.

Slab dan je imela na turnirju WTA v Guangzhou tudi Tamara Zidanšek saj je v prvem krogu s 6-3 3-6 3-6 izgubila z Italijanko Jasmine Paolini, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala tudi Dalilo Jakupović.

Dalila se je sicer kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir, a je tudi tu izgubila. V prvem krogu je naletela na 1. nosilko Ukrajinko Elino Svitolino, ki je bila boljša s 6-3 6-3.

Je pa Tamara Zidanšek s soigralko Marie Bouzkovo iz Češke zmagala v prvem krogu dvojic. S 6-0 6-3 sta premagali kitajsko dvojico Jia Jing Lu in Fang Ying Xun.

Da turnir v Guangzhou Jakupovićevi ni usojen se je izkazalo tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Jesico Moore izgubili v prvem krogu. Z 2-6 7-5 10-3 sta ju izločili Čilenka Alexa Guarachi in Mehičanka Giuliana Olmos.

Na tretjem turnirju WTA, ki poteka ta teden je v Osaki na Japonskem v konkurenci dvojic nastopila Katarina Srebotnik in s soigralko Darijo Jurak iz Hrvaške v prvem krogu izgubila z Japonko Shuko Aoyama in Američanko Eno Shibahara. Slovensko-hrvaška dvojica je izgubila s 3-6 1-6.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.